Šport > Košarka
24 ogledov

Dragić kandidat za košarkarja leta

Gorana Dragića bomo še velikokrat videli v slovenskem dresu. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
FIBA Europe je objavila glasovanje za najboljše košarkarje leta 2010, med katerimi sta se znašla tudi dva Slovenca – Goran Dragić (glasovanje za naj igralca) in Nika Barič (za naj mlado igralko).

Glasovanje bo na spletni strani FIBA Europe potekalo do 31. januarja 2011, ko bo na sporedu tudi žreb za evropsko prvenstvo 2011 v Litvi, rezultati pa bodo znani nekaj dni kasneje.

Vsak lahko glas odda vsak dan, vendar ne več kot enkrat. Za Gorana Dragića lahko glasujete tukaj, za Niko Barič pa tukaj.

Dragić zablestel v lanski sezoni
Edini ljubljanski NBA-jevec je v drugi sezoni severnoameriške profesionalne lige preprosto zablestel in z 12,7 točke ter 4,1 podaje v povprečju na srečanje opozoril nase ter s svojo privlačno igro osvojil srca mnogih košarkarskih navdušencev po vsem svetu.

Konec januarja je na tekmi med Utahom in Phoenixom v 32 minutah zbral 32 točk in postavil nov slovenski rekord v ligi NBA, na tretji tekmi 2. kroga končnice pa je postal najuspešnejši Zemljan po številu točk na minuto, saj je v 17 minutah zbral kar 26 točk, kar ni uspelo niti Wiltu Chamberlainu niti Michaelu Jordanu, Kobeju Bryantu ali LeBronu Jamesu.

Odlične igre je prikazal tudi na svetovnem prvenstvu v Turčiji, kjer je bil z 12,7 točke in 4,1 podaje v povprečju na tekmo najboljši igralec slovenske izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.