Šport > Košarka
18 ogledov

Dragić med osmimi najboljšimi

Goran Dragić je imel pri phoenixu z 10 točkami enak strelski izkupiček kot Steve
1/15
Žurnal24 main
V 2. krog končnice NBA so se uvrstili košarkarji San Antonia, ki so s 4:2 v zmagah izločili Dallas ter Phoenix Gorana Dragića, ki je bil z enakim izkupičkom boljši od Portlanda.

Košarkarji San Antonio Spurs so v šesti tekmi prvega kroga končnice lige NBA prvič v gosteh in skupaj četrtič premagali Dallas (97:87) ter se uvrstili v 2. krog.

V vrstah Dallasa je prvi zvezdnik Dirk Nowitzki (33 točk) pomoč našel le v Caronu Butlerju (25 točk) in rezervistu Rodrigu Beauboisu (16 točk). Preostali igralci Dallasa so skupaj dosegli 13 točk, kar je bilo premalo za razpoložene Spurse, kjer je spet blestel Argentinec Manu Ginobili s 26 točkami. Težave Dallasa so se začele že v 1. četrtini, ko so jo Spursi dobili za 14 točk, Nowitzky pa si je za nameček hitro nabral štiri osebne napake, moštvo pa 22 točk zaostanka. Nemec je zablestel v tretji četrtini, ko je Teksašane s 15 točkami vrnil v igro. V zadnji četrtini je prednost gostov znašala le še dve točki. Takrat so Spursi naredili serijo 6:0 in pobegnili na varnih 86:78. Poleg Argentinca sta se izkazala še 30-letni veteran Tim Duncan, ki je 17 točkam dodal 10 skokov, in mladi George Hill, ki je bil v zadnjem delu jeziček na tehtnici, skupno pa dosegel 21 točk za San Antonio. Dallas, sicer drugi nosilec v svoji konferenci, je v 1. krogu končnice izpadel že tretjič v zadnjih štirih letih.

Dragiću pri napredovanju vidna vloga
Z enakim rezultatom v zmagah (4:2) se je med osem najboljših moštev lige NBA uvrstil Phoenix Gorana Dragića,  ki je bil v šesti tekmi z 99:90 boljši od Portlanda. Dragić je bil eden od petih košarkarjev Sonc, ki je dosegel dvomestno številko košev. Slovenski reprezentant je v dobrih 18 minutah ob metu iz igre 4:7 dosegel 10 točk in imel še tri skoke. Z 28 oziroma 22 točkami sta se pri zmagovalcih najbolj izkazala Jason Richardson in Amar'e Stoudemire.

Liga NBA, 1. kolo končnice, tekme 30. 4.:

Portland Trail Blazers : Phoenix Suns 99:90 /2:4/

San Antonio Spurs : Dallas Mawericks 97:87 /4:2/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.