Šport > Košarka
19 ogledov

Dragić mora na pregled v Phoenix

Goran Dragić je na koš vrgel sedemkrat in od tega zadel petkrat. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Goran Dragić bo izpustil prvi del priprav za SP, saj mora že ta konec tedna v Phoenix na zdravniške preglede. Reprezentanci se bo pridružil na Kitajskem. Verjamejo, da mu bodo Suns dali zeleno luč.
Dogovorili smo se, da naš košarkar lahko izpusti uvodni del priprav na Rogli, a le pod pogojem, da se – drugače, kot je bilo sprva načrtovano – udeleži Stankovićevega pokala na Kitajskem. Za to, da bi bilo s kolenom kaj narobe, se ne gre bati, zato pričakujem zeleno luč Phoenixa že v naslednjem tednu, saj sta tako glavni trener Sunsov Alvin Gentry kakor tudi njegov pomočnik Igor Kokoškov dala vedeti, da je v interesu kluba, da Dragić igra na svetovnem prvenstvu.
Matej Avanzo

Slovenski reprezentant Goran Dragić bo v soboto odpotoval v Phoenix, saj so po zamenjavi vodilnih operativcev kluba Steva Kerra in Davida Griffina v klubu iz Arizone Košarkarsko zvezo Slovenije zaprosili za sprva na začetku julija predvidene zdravstvene preglede ter dodatne pogovore. KZS je prošnji Phoenixa ugodil, a pod pogojem, da se bo Dragić reprezentanci pridružil na Stankovićevem pokalu na Kitajskem. Do končnega dogovora je prišlo v četrtek zjutraj. Na zdravstvenih pregledih bo pod drobnogledom predvsem njegovo lani poškodovano koleno. Ko bo preglede opravil, se bo 24-letni slovenski branilec odpravil v Las Vegas, kjer vodstvo kluba Phoenix Suns trenutno spremlja poletno ligo NBA, sledilo bo kratko obdobje individualnih treningov in nato zavoljo lažje logistike potovanje neposredno v kitajski Liudžov, kjer slovensko izbrano vrsto med 28. julijem in 1. avgustom čaka Stankovićev pokal ter na njem dvoboji z Avstralijo, Iranom in Kitajsko.

"Že v soboto se odpravljam v Phoenix na zdravstvene preglede, tam pa bom opravil tudi nekaj treningov, saj želi strokovni štab Sunsov videti, ali je z mojim kolenom vse v najlepšem redu, obenem pa jim bom še osebno predstavil natančnejši termin priprav, ki so ga na elektronski naslov sicer prek direktorja reprezentance Mateja Avanza dobili že marca. Če bo koleno tako kot pričakujemo zdravo, bo klub, kot smo se dogovorili, dal zeleno luč za moj odhod na Kitajsko. V povezavi s KZS smo za mojo pot v Azijo že uredili vizum, tako da komaj čakam, da se priključim reprezentanci, saj je nastop zanjo zame vselej velika čast, izjemen motiv in nekaj prav posebnega," je pred odhodom dejal Goran Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.