Šport > Košarka
21 ogledov

Dragić na parketu že proti Vidmarju

Zbor slovenske košarkarske reprezentance. Saša Despot
Slovenski reprezentant Goran Dragić, član moštva Houston Rockets, je okrepil evroligaško Cajo Laboral iz Vitorie, za katero bo igral do konca lockouta oziroma do konca sezone. Na parketu že v četrtek proti Fenerbahčeju Gašperja Vidmarja. Dragić je bil član baskovskega kluba že v sezoni 2006/07, a zanj ni odigral niti ene tekme.

Vodilno moštvo skupine A v letošnji sezoni Evrolige, baskovsko Cajo Laboral, bo do morebitnega začetka sezone v ligi NBA ali do konca sezone v Evropi okrepil slovenski reprezentant Goran Dragić (Houston Rockets), poročajo španski mediji. Dragić se tako vrača v klub, kjer v sezoni 2006/07 ni dobil priložnosti za igro, kot posojen igralec pa je igral za Murcio in Union Olimpijo. Po odhodu Saše Vujačića iz New Jerseyja v Efes je Dragić drugi Slovenec, ki je ligo NBA (vsaj začasno) zamenjal za evropske parkete.

"Po napornih dvomesečnih pripravah v Združenih državah Amerike in čakanju na morebiten začetek lige NBA sem se odločil, da je tudi zame napočil čas za igro v Evropi. Enostavno ne zdržim brez tekmovalne košarke. Izredno sem hvaležen predsedniku kluba in trenerju Dušku Ivanoviću, da mi je ponudil to priložnost," pravi Dragić. Na vprašanje, kako dobro je pripravljen in ali bo imel težave vklopiti se v ekipo, ki ji poveljuje izkušeni organizator igre Pablo Prigioni, pa Dragić odgovarja: "Zadnja dva meseca sem treniral zelo intenzivo, dvakrat na dan. Veliko sem tudi igral pet na pet z NBA igralci, ki se prav tako pripravljajo na novo sezono. Navdušen sem, da bom tokrat lahko pomagal klubu, ki je pred leti pomagal meni. S Prigionijem igrava različno košarko, zato sem prepričan, da mi bo tako izkušeni trener, kot je Ivanović, našel pravo mesto v ekipi. Sicer pa bo moj status v ekipi odvisen le od mene samega."

Odločitvi, da se pridruži španski ekipi je botrovalo predvsem dejstvo, da gre za vrhunsko organiziran klub, ki igra v najmočnejši nacionalni ligi v Evropi in tudi vidno vlogo v Evroligi. "V novem klubu bom imel odlično priložnost igralsko napredovati. Ritem dveh težkih tekem tedensko in treniranje pod taktirko legendarnega trenerja so zagotovilo za košarkarski razvoj," se nadeja Dragić.

Moštvo, ki ga vodi srbski strokovnjak Duško Ivanović, je v skupini s Cantujem (3-2), Fenerbahčejem (3-2), Olympiacosom (2-3), Gescrapom (2-3) in Nancyjem (2-3) z izkupičkom 3-2 trenutno vodilna ekipa skupine A. Če bo dobil dovoljenje za nastop, se bo Dragić na svojem krstnem nastopu v Evroligi 25. novembra pomeril prav s Feberbahčejem Gašperja Vidmarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.