Šport > Košarka
23 ogledov

Dragić najboljši mož v vrstah sonc

Goran Dragić EPA
Slovenski košarkar Goran Dragić, ki v severnoameriški ligi NBA nosi dres moštva Phoenix Suns, je s soigralci gostoval pri Cleveland Cavaliers in dosegel zmago z 91:78.

Goran Dragić je bil najboljši mož v vrstah sonc, saj je v 31 minutah k zmagi prispeval 19 točk, pet skokov, sedem podaj in dve ukradeni žogi. Michael Beasley je k zmagi dodal 15 točk.

Trener Phoenixa Alvin Gentry je bil po tekmi nasmejan do ušes: "Želeli smo malo povečati ritem igre. Ko smo se v tretji četrtini končno malo zbudili, smo zaigrali odlično in vesel sem te zmage." Luis Scola je k zmagi dodal 14 točk, Jared Dudley pa 11.

"Mi nismo Oklahoma City," je po tekmi dejal Dudley: "Mi nismo najboljša ekipa zahodne konference, a dejstvo je, da znamo igrati bolje in lahko igramo bolje, kot smo igrali do zdaj."

Pri gostiteljih se je izkazal Anderson Varejao, ki je zbral 20 točk in 18 skokov ter dosegel še šesti dvojni dvojček zapored. "Tako kot ta čas igra Anderson, ga lahko primerjamo le z Dennisom Rodmanom," je najboljšega košarkarja Clevelanda, ki je sicer še peto zaporedno tekmo igral brez zvezdnika Kyrieja Irvinga, ki se zaradi okrevanja po zlomu prsta ne bo vrnil do srede decembra, pohvalil Gentry.

"Dosegli smo prvo zmago na našem gostovanju in jutri potrebujemo še eno proti Detroitu," je prek Twitterja sporočil slovenski zvezdnik in dodal, da se je, verjeli ali ne, moštvu na poti pokvaril avtobus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.