Šport > Košarka
23 ogledov

Dragić: "Ne gre za sovraštvo"

Goran Dragić (levo) je vse pomembnejši člen Phoenixa, Saša Vujačić (desno) pa vs Žurnal24 main
V ameriških medijih je zaokrožila novica o rivalstvu med Sašo Vujačićem in Goranom Dragićem. Žurnal24 je preveril, koliko resnice je v tem in ali je omenjeno rivalstvo res preraslo v sovraštvo.

NBA je liga napolnjena z velikimi rivalstvi. O nekaterih se ve veliko, kot na primer o ''sovraštvu'' med Boston Celtics in Los Angeles Lakers ali pa o ne preveč prijateljskem odnosu med LeBronom Jamesom in Paulom Pierceom.

O nekaterih rivalstvih pa se ne ve veliko – tako je tudi med Paulom Pierceom in Quentinom Richardsonom, ki gojita skrivnostno sovraštvo. Nekatera pa sodijo v kategorijo naravnost neverjetno: DeShawn Stevenson goji poseben odnos do celotnega moštva Cleveland Cavaliers.

Na srečo, so cinično napisali pri sports.yahoo.com, se lahko med takšna rivalstva prišteje še eno, in to med slovenskima košarkarjema Sašo Vujačićem in Goranom Dragićem, ki se trenutno borita v konferenčnem finalu zahoda. "Če ste mislili, da sta Slovenca močno povezana, pomislite še enkrat," so še zapisali pri omenjenem mediju in njuno neprijateljstvo označili za sovraštvo.

''Med nama je nekaj posebnega, rivalstvo ali nekaj podobnega," je povedal Dragić in dodal: ''Vsako tekmo, me 'drži' na meji prekrška, jaz pa zato poskušam prodirati. To bi označil kot osebno. Ne vem, zakaj, toda mogoče zato, ker sva bila lani v reprezentančni selekciji, na koncu pa so na seznam 12 igralcev mene izbrali, njega pa ne. Ne zanima me, ali je osebno. Vem le, da si želim premagati Lakerse. Če bo nadaljeval s tako igro, se bom pač moral na to navaditi."

Novinar Eric Freeman je rivalstvo med Vujačićem in Dragićem označil za trenutno najbolj neverjetno rivalstvo v ligi NBA. Zahvaliti pa se gre, pravi Freeman, Saši Vujačiću, ki je vse to začel. ''The Machine je v ligi NBA dobro poznan kot nadležen obrambni igralec, zato mogoče Dragić nekoliko pretirava, ko opisuje boje med njima,'' je zaključil Freeman.

Žurnalov telefon je zavrtel številko Gorana Dragića in ga povprašal o odnosu s Sašo Vujačićem. "Ne bi razlagal tega, kar se piše v medijih,'' je bil odločen Dragić. Njunega odnosa pa ne more označiti kot sovražnega. ''Rivalstvo obstaja, ne gre pa za sovraštvo, oba sva na igrišču, seveda se toliko 'čutiva', oba igrava eden proti drugemu, ne bi pa rekel, da se sovraživa.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.