Šport > Košarka
24 ogledov

Dragić: Ne zaupam jim več

Zoran Goran Dragić Phoenix Suns Reševalni pas/Twitter
V severnoameriški košarkarski ligi NBA se bo v četrtek iztekel zimski prestopni rok. Tokratno dogajanje na košarkarski tržnici onstran Atlantika pa ima močan slovenski pridih.

S koncem prestopnega roka bo znano, ali bo slovenski organizator igre Goran Dragić sezono končal v majici Phoenix Suns ali se bo odločil za nov izziv. Še pred iztekom prestopnega roka je novega delodajalca našel Amere Stoudemire, ki je New York Knicks zamenjal za Dallas Mavericks.

"Zelo sem navdušen, ker bom del takšne prvovrstne organizacije, kot je moštvo iz Dallasa. Zelo me veseli, ker bom lahko zaigral s takšnimi velikimi igralci, kot sta Dirk Nowitzki in Tyson Chandler ter drugi. Ponuja se mi velikanska priložnost vendarle zaigrati v boju za šampionski naslov, kar je bila moja velika želja," je bil po podpisu pogodbe presrečen 32-letni center, ki z letos slabimi kratkohlačniki takšne priložnosti ne bi imel.

Pestro dogajanje v Phoenixu

Za zdaj še ni mogoče z gotovostjo napovedati, ali bo slovenski organizator igre še pred koncem sezone zapustil Arizono in tamkajšnjo moštvo Phoenix Suns. Očitno poteka zelo intenzivno dogajanje v povezavi z Dragićem, ki bo po koncu sezone postal prost igralec in se mu bo ponudila idealna priložnost za novo sredino ter sklenitev najboljše pogodbe, brez plačila odškodnine Phoenixu.

Lastniki sonc se še niso odločili, ali bodo Dragiću ponudili novo dolgotrajnejšo pogodbo ali ga bodo prodali ter v tem primeru dobili vsaj izbor na naboru, v nasprotnem primeru bodo poleti ostali brez vsega.

''Nisem več zadovoljen s svojo vlogo''

Dragić se zaveda svoje vrednosti, da ima v rokah dobro pogajalsko izhodišče in da je zanimiv za kar nekaj klubov, zato ne preseneča, da je v sredo po treningu vodstvu Phoenixa nalil čistega vina: "Ne zaupam jim več. To se dogaja prevečkrat, prišel sem do točke v svoji karieri, ko je zame in za mojo družino bolje, da gremo naprej. Sedenje v kotu ni del moje igre. Želim si več posesti žoge, biti organizator igre v pravem pomenu besede in pomagati moštvu. Minulo sezono je bilo vzdušje v ekipi res sijajno, letos je drugače, nisem več zadovoljen s svojo vlogo."

Odlično kemijo v moštvu je porušil poletni prihod še enega branilca, Isaiaha Thomasa, kar pomeni, da je v ekipi na branilskih položajih postala precejšnja gneča, trojček Thomas-Dragić-Eric Bledsoe pa se ni obnesel, kot bi si želeli.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 11:12 19.februar 2015.

    100.000.000 $ jim boš pa ti dal !

  • Bar 11:00 19.februar 2015.

    https://www.youtube.com/watch?v=IfZxJuhtKgk

  • dragec 09:45 19.februar 2015.

    Dragiča, pridite lepo v Evropo