Šport > Košarka
36 ogledov

Dragić ob rekordu Greena odločil tekmo z Oklahomo

Green Fisher Phoenix Suns Oklahoma City Thunder NBA Reuters
Goran Dragić je dosegel sedem od svojih 22 točk v zadnjih minutah tekme proti Oklahoma City Thunder in v rekordnem večeru soigralca Geralda Greena (41 točk) pripomogel k veliki zmagi Phoenix Suns nad najboljšo ekipo zahodne konference (128:122).

Kevin Durant, ki se je tako prikupil slovenskim ljubiteljem košarke, ko je v ogrevanju za All-Star vikend priznal, da bi si Goran Dragić zaslužil premierni nastop na tekmi zvezd, je s svojo Oklahomo City Thunder klonil pri Ljubljančanu doma.

Gerald Green je v Arizoni z 41 točkami dosegel rekord kariere, Dragić pa je v odločilnih minutah dosegel sedem od svojih 22 točk za prestižno in v boju za končnico še kako pomembno zmago nad najboljšo ekipo zahodne konference. Green je v rekordnem večeru zadel tudi (rekordnih) osem trojk, šest le v tretji četrtini, ko je dosegel 25 točk.

Končno kaže svoj potencial

Russell Westbrook je kot prvi strelec Oklahome dosegel 36 točk, devet podaj in ravno toliko skokov, medtem ko je Durant prispeval le dve točki manj (34), a to ni bilo dovolj, da Phoenix ne bi prekinil niza 11 zaporednih zmag gostov. Durant je vsaj 25 točk dosegel že na 27 zaporednih tekmah, s čimer je izenačil drugi najdaljši niz v zgodovini Allena Iversona (sezona 2000/01). Rekord z 29 tekmami drži Durant sam od sezone 2009/10.

Phoenix je za četrtkovo tekmo nosil posebne drese za "latino večer", v katerem so  se iz Sunsov prelevili v "Los Suns" ... "El Dragón", Dragić, je v 35 minutah dosegel 22 točk, imel štiri podaje in dva skoka. V zadnjih trenutkih je dosegel kar šest od 12 točk Phoenixa, med drugim je z lepim prodorom in košem izsilil še osebno napako pri 118:116, a dve minuti pred koncem zgrešil prosti met. Toda Ljubljančan se je odkupil z natančnim metom za dve (124:120), brata Morris pa sta s prostimi meti dokončala delo.

A to je bila noč Greena, ki je prišel v Lligo NBA neposredno iz srednje šole kot velik talent, a se v sedmih sezonah v sedmih ekipah povsem izgubil, zdaj pa je očitno le našel svoj prostor. Green je v tretji četrtini dosegel kar 25 od svojih 41 točk in pomagal Soncem izničiti zaostanek 16 točk.

San Antonio premagal Miami, Clippersi povozili Lakerse

"V tej ligi nisem napravil še ničesar. Vsak dan prihajam na trening ali tekmo z željo, da se dokažem," je dejal Green. Kljub temu pa je bil eden izmed odločilnih mož Dragić, ki je dosegel šest od zadnjih 12 Phoenixovih točk na tekmi. Visok poraz so doživeli branilci naslova Miami Heat, pri San Antonio Spurs so klonili s kar 111:87, prvi mož zmage pa je bil Tim Duncan s 23 točkami in 11 skoki.

Tekma med losangeleškima ekipama Lakers in Clippers se je končala v korist slednjih, ki so z lahkoto zmagali z neverjetnih 142:94. Clippersi očitno posebej uživajo pri razbijanju mestnih tekmecev, ki so bili desetletja "glavni v mestu". Zadnji dve tekmi proti njim so dobili s skupno razliko kar 84 točk. Pri Clippersih sta blestela Darren Collison s 24 točkami in Blake Griffin z 20 točkami, 11 skoki in sedmimi podajami.

Liga NBA, rezultati:

Phoenix Suns : Oklahoma City Thunder 128:122
Dragić (Suns) 22 točk, 4 podaje in 2 skoka v 35 minutah

San Antonio Spurs : Miami Heat 111:87
Los Angeles Lakers : Los Angeles Clippers 94:142

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.