Šport > Košarka
41 ogledov

Dragić po Kopitarjevih stopinjah

goran dragić EPA
Slovenski košarkar Goran Dragić se je po tretjem porazu proti Charlotte Hornets znašel na robu izpada iz letošnje končnice lige NBA.

Košarkarji Miami Heat so v 1. krogu končnice lige NBA doma izgubili proti Charlotte Hornets z 88:90. Slednji tako v zmagah vodijo s 3:2. Slovenec Goran Dragić je igral 32 minut, ob metu iz igre 5:15 pa je dosegel 10 točk, šest skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi. Najboljši strelec pri domačih je bil Dwyane Wade s 25 točkami.

Slovenski organizator igre bi se v primeru še enega poraza poslovil od letošnje končnice, kot je to v prvem krogu v ligi NHL moral narediti najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar.

Charlotte ima po treh zaporednih zmagah že na naslednji tekmi, ki bo v noči na soboto po slovenskem času, možnost, da pred svojimi gledalci izloči Miami. Tako kot na četrti tekmi je Courtney Lee prispeval odločilni skok v napadu ob zaključku dvoboja. Devetindvajset sekund pred koncem je najprej ujel žogo, tri sekunde in pol pozneje pa je zadel še trojko in se odkupil za zgrešeno polaganje pol minute prej.

Takoj po trojki Leeja je v igro ponovno vstopil Dragić in 7,6 sekunde poskusil z metom za tri ročke, vendar ga je blokiral Kemba Walker. Žogo je ujel Wade, gostitelji pa so protestirali, ker naj bi bil nad njim narejen tudi prekršek. Sodniki niso sodili ničesar, Wade pa dve sekundi pozneje ni zadel svojega novega meta, ker ga je blokiral Lee, do žoge se je dokopal Walker in pokopal vse upe Miamija, da bi izvlekel celo kožo.

"Poglejte, tekma se ne odloča v takih prelomnih zadnjih sekundah, četudi je videti tako. Toda od tam, kjer sem stal, je bilo videti, da je bil nad Dwyanom gotovo storjen prekršek," je menil trener domačih Erik Spoelstra, Wade pa je dodal: "Nima nobenega pomena, da se vračamo nazaj. Ničesar ne bomo spremenili. Mislim, da je bil prekršek, toda ni bil dosojen in le to šteje."

Prvaki zlahka v drugi krog

S 3:2 v zmagah pa v zahodni konferenci vodijo tudi Portland Trail Blazers, ki so ponoči s 108:98 v gosteh ugnali Los Angeles Clippers. C.J. McCollum je za zmagovalce dosegel 27 točk, pri domačih, ki so igrali brez poškodovanih Chrisa Paula in Blaka Griffina, jih je J.J. Reddick zbral 19.

Odsotnost prvega zvezdnika Stephena Curryja pa se ni poznala ekipi Golden State Warriors, ki je na peti tekmi 1. kroga v zahodni konferenci premagala Houston Rockets s 114:81 in napredovala s 4:1 v zmagah. Klay Thompson je bil s 27 točkami najboljši pri zmagovalcih, James Harden pas 35 pri poražencih. Bojevnike v 2. krogu čaka boljši iz dvoboja med Trail Blazers in Clippers.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhodna konferenca:

Miami Heat - Charlotte Hornets 88:90 /2:3/
Dragić 10, 6 sk., 3 pod., 2 uk. ž. v 32 min.

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors - Houston Rockets 114:81 /4:1/
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 98:108 /2:3/

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.