Šport > Košarka
51 ogledov

Dragić prehitel Wada na lestvici najboljših igralcev NBA

dwayne wade goran dragić Profimedias
Ameriška programska mreža ESPN vsako leto objavi lestvico najboljših igralcev NBA. Slovenski košarkar Goran Dragić se je letos uvrstil na 38. mesto in prehitel izkušenega soigralca Dwayna Wada.

Ameriška programska mreža ESPN vsako leto izbere najboljše igralce lige NBA. Na prvo mesto lestvice se je lani uvrstil LeBron James iz ekipe Cleveland Cavaliers. Po vsej verjetnosti bo "kralj" James tudi letos osvojil prvo mesto, celotna lestvica bo objavljena šele proti koncu meseca.

Včeraj pa je ESPN objavil uvrstitve od 36. do 40. mesta. 38. mesto je tako zasedel slovenski košarkar Goran Dragić, ki je preteklo sezono igral za ekipo Miami Heat. Lani se je Dragić (še v majici kluba Phoenix Suns) uvrstil na 27. mesto.

"Dragić je hiter organizator, ki je igral za ekipo, ki ne mara teči. To bi se lahko spremenilo, ko se bo "zmaj" vnel, ga nihče ne bo več uspel zaustaviti. Je igralec z odličnim nadzorom nad telesom in nastopom v bližini koša. Lani je zadel 69 odstotkov košev na razdaljo pol metra, izjemen dosežek za nekoga, ki je njegove višine," so obrazložili uvrstitev Dragića na spletni strani ESPN.

Največji zvezdnik ekipe Miami Heat Dwayna Wada je pristal osem mest za Dragićem. Wade se je uvrstil na 46. mesto, medtem ko je bil lani na 36.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.