Šport > Košarka
10 ogledov

Dragić priigral odločilno prednost

goran dragić miami heat Profimedias
Košarkarji Miami Heat so na četrti tekmi polfinala vzhodne konference premagali Toronto Raptors s 94:87 in izid v zmagah izenačili na 2:2.

Goran Dragić je v 43 minutah prispeval 15 točk, šest skokov in štiri podaje ter bil ob Joeu Johnsonu drugi strelec tekme. Pri Miamiju je bil sicer najboljši Dwyane Wade s 30 točkami.

V polfinalu na zahodnem delu Portland Trail Blazers po podaljšku doma izgubil s košarkarji Golden State Warriors s 125:132; slednji vodijo s 3:1 v zmagah. Po dveh tednih premora zaradi poškodbe kolena je najboljši igralec rednega dela sezone Stephen Curry v podaljšku dosegel 17 od svojih 40 točk in po slabšem začetku tekme, ko mu met ni šel od rok, ponovno odločil dvoboj.

V Miamiju sta bila moža odločitve Wade in Dragić. Prvi je zbral 30 točk, tudi ključno polaganje, s katerimi so domači po devetih točkah zaostanka s preobratom izsilili podaljšek, tretjega v štirih dvobojih tokratne serije teh dveh ekip. Miami v podaljšku ni več zaostajal, po vodstvu z dvema točkama razlike (89:87) je 22,4 sekunde pred koncem Dragić najprej zadel met iz igre, nato pa še iz prostih metov (92:87). Wade je slabih pet sekund pozneje najprej ukradel žogo, nato pa z zabijanjem, svojima edinima točkama v podaljšku, postavil končni izid srečanja.

"Nič novega, ponovno je bila tesna tekma. Zaključek smo opravili dobro, zmagali v podaljšku. Tokrat nam met ni šel, žoga ni hotela skozi obroč," je pojasnil Dragič, ki je igral s šivi na ustnici, ki jih je staknil ob porazu na drugi tekmi, ko je skušal zaustaviti DeMarja DeRozana, ta pa je s komolcem zadel v glavo. Tokrat sta ekipi igrali brez prvih centrov Hassana Whitesida in Jonasa Valančiunasa, ki sta si na tretji tekmi poškodovala koleno oziroma gleženj.

Miami je v zadnji četrtini vodil le 13 sekund. "Toronto je izjemno moštvo, znova je to dokazalo. Kar nekaj časa je bilo videti, da se bomo zavili v črno, toda za nas ni predaje. Čeprav sem bil v zaključku zelo utrujen, sem se sestavil, obenem pa nisem silil meta, vedel sem, da so vse oči tekmecev uprte vame in soigralci so uspešno opravili svoje delo," je menil Wade.

"Serija je zelo napeta, stvari se hitro spremenijo, le malenkosti odločajo. Danes je bilo bolje, včasih nam ne uspe doseči neke prave stabilnosti," je ocenil trener Miamija Erik Spoelstra.

Lowry: Jaz sem kriv

"Take tekme se lahko odvijejo le, če si obe moštvi želita zmage in se zanje srčno bojujeta, nam danes ni uspelo, krivec sem pa jaz," se je s pepelom posul igralec Toronta Kyle Lowry, ki je že pred podaljškom zaradi osebnih napak kot edini na parketu predčasno končal tekmo in to zgolj z desetimi točkami, od tega je zadel le dva od enajstih metov iz igre. Terrence Ross in Cory Joseph sta zbrala po 14 točk za Toronto.

Liga NBA, končnica, 2. krog:

Vzhodna konferenca

Miami Heat - Toronto Raptors 94:87* /2:2/
Goran Dragić 43 minut, 15 točk, 6 skokov, 4 podaje za Heat

Zahodna konferenca

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 125:132* /1:3/

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.