Šport > Košarka
49 ogledov

Dragić prvo ime zmage nad Čarovniki

goran dragić Profimedias
Slovenski košarkar Goran Dragić je svojo ekipo Miami Heat popeljal to druge zaporedne zmage v ligi NBA. Vročica je na gostovanju s 114:11 premagala Washington Wizards.

Kapetan slovenske košarkarske izbrane vrste Goran Dragić je po poškodbi levega gležnja znova v odlični formi.

Dragić je bil z 22 točkami ključni igralec pod obročema za še drugo zaporedno zmago moštva Miami Heat v ligi NBA. Miami je v gosteh s 114:111 premagal Washington Wizards. Na parketu mu je pomagal Hassan Whiteside z 18 točkami in 18 skoki.

Prvi strelec floridske vročice Dragić je tokrat odigral vsega skupaj 37 minut, ob metu iz igre 7-14, zadel je dve trojki (2-4) ter v statistiko vpisal še tri skoke, šest podaj, ukradeno žogo, ob štirih izgubljenih žogah. Natančen je bil ob izvajanju prostih metov, saj je zadel šest od osmih.

Miami, ki mu na uvodnih tekmah ni najbolje šlo, je tako vendarle prišel do četrte zmage v tej sezoni na odigranih 12 tekmah. "To je bila res pomembna tekma za nas. Nismo ekipa, ki veliko teče, ampak morali smo mleti. In to smo nocoj tudi naredili," je soigralce pohvalil Dragić. V skoku je bil odličen Whiteside, ki je odbite žoge znova lovil kot za stavo. "Je pošast," se je pošalil Dragić.

Washington je nazadnje moral priznati poraz, kljub odličnemu izkupičku dveh košarkarjev; tako John Wall kot Bradley Beal sta odigrala najboljšo tekmo v sezoni s 34 točkami. Ob tem je Marcin Gortat prispeval 10 točk in 16 skokov, zato pa je bil slabši izkupiček preostalih članov kolektiva iz prestolnice. V Miamiju je tokrat prišla do izraza kolektivna igra, kar šest igralcev je vpisalo dvomestno število točk.

Miami v ponedeljek čaka gostovanje pri Philadelphia Sixers.

Liga NBA, izidi:

Washington Wizards - Miami Heat 111:114
Goran Dragić: 22 točk, 6 podaj, 3 skoki v 37 minutah za Miami

Detroit Pistons - Boston Celtics 92:94
Beno Udrih: 8 točk, 4 podaje, 2 skoka v 15 minutah za Detroit

Houston Rockets - Utah Jazz 111:102
New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 121:116 (podaljšek)
Orlando Magic - Dallas Mavericks 95:87
Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 120:105
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 93:71
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 121:124
Los Angeles Clippers - Chicago Bulls 102:95

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.