Šport > Košarka
2 ogledov

Dragić še čaka na faks iz Španije

Vodilni možje Phoenixa so Dragića spremljali že pred leti, ko je igral na Kodelj Žurnal24 main
Pri Unionu Olimpiji še vedno ne vedo, ali bodo v novi sezoni lahko računali tudi na reprezentančnega branilca Gorana Dragića.

Enaindvajsetletni Goran Dragić je sicer vse od vrnitve z EP v Ljubljani in si močno želi obleči dres Uniona Olimpije. A njegov klub Tau Ceramica na Celovško 25 še ni poslal pogodbe. "V nedeljo sem se pogovarjal s svojim agentom in zatrdil mi je, da bo direktor Tau Ceramice v najkrajšem času poslal v Ljubljano dokončno odločitev. Ne preostane mi drugega kot čakanje," je dejal nekdanji član Ilirije in Geoplina Slovana, ki se zaveda, da bo moral narediti tako, kot se bodo odločili v Vitorii: "Če se bodo v klubu odločili, da me obdržijo, mi ne bo preostalo drugega, kot da se podam nazaj v Španijo. A ne verjamem preveč temu scenariju, saj bi se v tem primeru že potil na pripravah Tau Ceramice."



Bolj zadržani so v vodstvu kluba. "Nič novega ni. Čakamo, da se Španci oglasijo. Res ne vem, kdaj bo to," je o primeru Dragić dejal trener Memi Bečirović, skoraj identično pa je odgovoril tudi direktor kluba Janez Rajgelj. Na vprašanje, kako je zadovoljen s potekom priprav, pa je Bečirović odgovoril: "S tem, kar imam, sem zadovoljen. Mi pa manjkajo igralci. Predvsem na centrskem položaju, kjer smo se za sodelovanje zahvalili Gravesu, poškodoval pa se je Begić, ki bo počival en mesec."

V teh dneh pa sta na preizkušnji dva tuja košarkarja. Ameriški center, 208 centimetrov visoki Chris Booker (nazadnje je igral za Bešiktaš), in kanadski branilec Manix Auriental. In če ima prvi še nekaj možnosti, da prepriča tivolsko stroko, bo drugi kaj kmalu moral s trebuhom za kruhom. "Rekel bi, da ni dovolj kakovosten igralec za Olimpijo. Še kar nekaj jih bo verjetno prišlo na preizkušnjo," je še dejal Bečirović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.