Šport > Košarka
27 ogledov

Dragić se ni ustrašil uroka Orlanda

Dragić Jackson Jones Oklahoma City Thunder Phoenix Suns NBA Reuters
Phoenix že šest let v gosteh ni premagal Orlanda, zdaj pa je Sunsom po veliki zaslugi Gorana Dragića uspelo prekiniti to črno serijo.

Razigrani Goran Dragić je ob zmagi Phoenixa proti Orlandu s 104:96 prispeval 23 točk in 13 podaj. Suns so se z drugo zaporedno zmago znova dvignili nad 50-odstotni izkupiček, saj imajo po 13 odigranih srečanjih sedem zmag.

Slovenski organizator igre je bil tokrat ključni mož na igrišču, saj je mirno roko obdržal tudi v zadnjih minutah, ko so se domači približali le na nekaj točk zaostanka. Dragić je takrat najprej zadel iz prodora, domačim pa še bolj porezal krila s trojko.

Dragić je bil po tekmi zelo zadovoljen: "Vedeli smo, da bodo košarkarji Orlanda utrujeni, saj so imeli prejšnji večer naporno tekmo. Zato smo se jih lotili že zelo zgodaj. Od samega začetka smo pritisnili v obrambi, naš cilj je bil igrati hitro košarko in trdo obrambo."

Na preostalih srečanjih je hudo blamažo doživel Chicago, saj so jih LA Clippers ugnali s kar 39 točkami razlike. Bulls, ki so zaradi poškodbe ponovno ostali brez prvega igralca ekipe Derricka Rosa, so domačinom v Los Angelesu dovolili doseči kar 121 točk.

Liga NBA, izidi:

Orlando : Phoenix 96:104

Detroit : Brooklyn 109:97

LA Clippers : Chicago 121:82

Oklahoma City : Utah 95:73

LA Lakers : Sacramento 100:86

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.