Šport > Košarka
2428 ogledov

Dragić še nikoli tako nedvoumen

igor kokoškov goran dragić Goran Dragić in nekdanji selektor Igor Kokoškov.
Nekdanji kapetan je nepreklicno zaprl reprezentančno poglavje.

Goran Dragić je po tem, ko je slovensko reprezentanco vodil do zlate medalje na EuroBasketu 2017, napovedal reprezentančno upokojitev, vendar njegova vrnitev takrat še ni bila povsem izključena. 

Zvezdnik Miami Heat je ob vprašanjih na temo reprezentance večkrat poudaril, da "nikoli ne reci nikoli", vendar lažnega upanja ni želel dajati.

Pred nekaj meseci je za slovenske medije dejal, da je vrnitev "malo verjetna", zdaj pa se je, kot je potrdil v pogovoru za Siol.net, dokončno odločil, da slovenskega dresa ne bo več oblekel. 

Slovenija EuroBasket 2017 | Avtor: KZS/Twitter KZS/Twitter

"Moja reprezentančna pot je končana. Tudi če bi se uvrstili na olimpijske igre, tam ne bi zaigral. Stoodstotno sem se odločil, da je konec. Nisem tak, da bi spreminjal svoje odločitve in tudi zdaj jih ne bom. Za reprezentanco sem naredil vse, kar je bilo v moji moči. Zdaj pa naj drugi igrajo in uživajo, jaz pa bom navijal," je za Sportal povedal Dragić.

Če so bila repreznetančna vrata doslej zgolj priprta, jih je slovenski organizator igre s to nedvoumno in neposredno izjavo dokončno zaprl. 

Nad odločitvijo, ki glede na vse, kar je Dragić doprinesel k reprezentančnemu dresu, niti ni presenetljiva, bo zagotovo razočaran tudi aktualni selektor reprezentance Rado Trifunović, ki je zvezdnika pred meseci obiskal v ZDA.

Dragić je za reprezentanco odigral 79 tekem in prispeval 924 točk oziroma 11,7 točke na srečanje, kar ga uvršča na drugo mesto med najboljšimi strelci slovenske izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.