Šport > Košarka
21 ogledov

Dragić sme nastopiti na SP

Dragić bo tudi to poletje lahko uganjal vragolije v reprezentančnem dresu. (Foto Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Goran Dragić, eden izmed dveh igralcev, ki jih na Rogli ni (poleg njega še Dino Murič, ki se z ekipo mlajših članov meri na EP na Hrvaškem), je uspešno opravil vse preizkuse v Phoenixu.

Tako bo Ljubljančan, ki je v ZDA odšel na dodatne preglede kolena, po dogovoru med Sunsi in KZS zagotovo nastopil na svetovnem prvenstvu v Turčiji. Reprezentanci se bo pridružil na turnirju na Kitajskem, ki se začne 26. julija.

"Z vodstvom kluba Phoenix Suns smo se dokončno dogovorili o tem, da bo Goran Dragić lahko nastopil na svetovnem prvenstvu. Do težav je pravzaprav prišlo le zavoljo menjave glavnih košarkarskih operativcev v moštvu iz Arizone, saj sta tako lastnik kluba Robert Sarver kakor tudi trener Alvin Gentry podprla Goranovo igranje v reprezentanci. Goran je že opravil zdravstvene preglede in naredil nekaj testov telesne pripravljenosti, z vsem pa so bili pri Phoenixu izjemno zadovoljni. Tako se bo Goran zdaj teden dni pripravljal po posebnem programu kluba, za katerega smo se dogovorili že pred njegovim odhodom čez lužo, nato pa bo kar iz ZDA odletel na Stankovićev pokal, kjer našo izbrano vrsto na Kitajskem od 28. julija do 1. avgusta čakajo dvoboji z gostitelji, Avstralci in Iranci," je dejal direktor reprezentance Matej Avanzo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.