Šport > Košarka
9 ogledov

Dragić spet čez 10, Chicago čaka na novice o Rosu

Rose Portland Trail Blazers Chicago Bulls NBA bergle poškodba kolena Reuters
Goran Dragić je še šestič zapored dosegel dvomestno število točk za Phoenix Suns, ki bi pri Charlotte Hornets kmalu zapravili 17 točk prednosti v zadnjih minutah (98:91). Derrick Rose zapustil tekmo Chicaga v Portlandu z novo poškodbo kolena.

Phoenix Suns so štiri minute pred koncem tekme v Charlottu vodili za 17, na koncu pa proti Charlotte Bobcats za las ušli napeti končnici, potem ko se je ekipa legendarnega Michaela Jordana v zadnji minuti približala na le minus pet.

Channing Frye je dosegel rekord sezone (20 točk), P. J. Tucker pa je bil nezgrešljiv iz igre za Sonca, ki so domače moštvo premagale še četrtič zapored. Tucker je pri 17 točkah (met 6/6) zadel tudi tri trojke, medtem ko je Goran Dragić 14 točkam dodal osem podaj. Po rekordu sezone proti Sacramento Kings (31 točk) je Ljubljančan mejo desetih točk presegel šestič zapored.

Hornacek: "Vzamemo vsako zmago"

"Nisem prepričan kaj smo nekaj časa počeli tam na parketu, ampak vzamemo zmago," je ob koncu tekme olajšano dejal trener gostov Jeff Hornacek. "Izgubili smo zadnje štiri tekme, zato vzamemo vsako zmago, ne glede na to, kako je videti."

Gerald Henderson (17 točk) in Kemba Walker (16) sta bila prva strelca Charlotta pri tretjem porazu na zadnjih štirih tekmah. Al Jefferson se je vrnil v prvo postavo, toda po poškodbi gležnja zmogel zgolj devet točk in šest skokov. 

Sonca so po nizu 10:0 na začetku zadnje četrtine povedla s 74:63, po koših Greena in trojkah Frya ter Marcusa Morrisa pa je naskok narasel že na 21. Devet minut pred koncem so navijači prvič namenili žvižge ekipi trenerja Steva Clifforda, na koncu pa lahko vseeno zaploskali pogumnemu poskusu povratka v zadnjih minutah.

Chicago čaka na rezultate o poškodbi Rosa

Portland Trail Blazers so na napeti tekmi premagali Chicago Bulls, potem ko so jih nadigrali v tretji četrtini (34:12) in na koncu slavili za tri (98:95). Poraz je Bikom še dodatno zagrenil prvi zvezdnik in organizator igre Derrick Rose, ki je pred začetkom zadnjih 12 minut parket zapustil s poškodovanim kolenom in se ni več vrnil.

Rose je do takrat igral dobro in z 20 točkami držal Chicago (6-5) v igri za sedmo zmago, toda tekmo znova končal poškodovan. Šlo naj bi sicer za drugo koleno, ki ga je mučilo toliko časa, in zaradi katerega je potreboval tudi dolgotrajno okrevanje po operaciji. Pri Chicagu zdaj nestrpno čakajo rezultate slikanja. Blazers (11-2) so zmagali že devetič zapored. Nazadnje so bili tako dobri v prvih 13 tekmah decembra 2007.

Gasol sam sebi naredil račun za 24.000 $

Domači so zaostajali že za 21 točk, nato pa so Wesley Matthews (28 točk), Damian Lillard (20) ter soigralci pripravili preobrat za deveto zaporedno zmago. Katalonec Pau Gasol je s 24 točkami in 10 skoki pripomogel k zmagi Los Angeles Lakers v dvoboju z Golden State Warriors (102:95), Francoz Tony Parker pa z 20 točkami in petimi podajami za slavje San Antonia v Memphisu (102:86).

To je bila deveta zaporedna zmaga ekipe Spurs, medtem ko je Gasol po tekmi v Los Angelesu "izgubil" tudi 24 tisoč dolarjev. Na srečo dobrodelno, saj je pred obračunom obljubil, da bo za vsako svojo doseženo točko namenil tisoč dolarjev v pomoč prizadetim na Filipinih. Tudi Philadelphia 76ers je zmagala na gostovanju. Po podaljšku je strla odpor Milwaukee Bucks (115:107), čeprav je bil najboljši strelec v vrstah tekmecev; Caron Butler je zadel kar 38 točk.

Igralci Indiane Pacers so v gosteh porazili Boston Celticse s 97:82 in imajo ob enem porazu 11 zmag, Boston pa je zabeležil šesti poraz zapored. Lance Stephenson je dosegel svoj drugi trojni dvojček v sezoni (po 10 točk in podaj, 11 skokov). San Antonio in Indiana z istim izkupičkom vodita v ligi.

Liga NBA, rezultati:

Charlotte Bobcats : Phoenix Suns 91:98
Philadelphia 76ers : Milwaukee Bucks 115:107*
Toronto Raptors : Washington Wizards 96:88
Boston Celtics : Indiana Pacers 82:97
Detroit Pistons : Atlanta Hawks 89:96
Memphis Grizzlies : San Antonio Spurs 86:102
Minnesota Timberwolves : Brooklyn Nets 111:81
New Orleans Pelicans : Cleveland Cavaliers 104:100
Dallas Mavericks : Utah Jazz 103:93
Portland Trail Blazers : Chicago Bulls 98:95
Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 102:95
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.