Šport > Košarka
16 ogledov

Dragić spet glavni v Phoenixu: zmaga Sonc

dvojčka morris phoenix suns Reuters
Slovenski košarkar Goran Dragić se je v dresu Phoenix Suns spet izkazal v severnoameriški Ligi NBA. Za zmago proti Boston Celtics s 100:94 je prispeval 17 točk v 33 minutah, dodal pa štiri skoke, šest podaj in dve blokadi.

Dragić je v domači dvorani US Airways Center v Arizoni pokazal novo blestečo predstavo, po naporni sredini tekmi proti Denverju, ki so jo Sonca dobila po podaljšku, pa so se domači košarkarji vnovič izkazali, saj jih je kar šest doseglo vsaj po deset točk. "Po sinočnji tekmi smo bili resda utrujeni, a nismo želeli, da bi bila naša trdo prigarana zmaga zaman. Stisnili smo zobe in se še enkrat na parketu borili do zadnjega," je dejal eden od domačih košarkarjev Channing Frye, ki je zbral 15 točk; med drugim je zadel odločilno trojko 1:20 minute pred koncem.

"Težko je igrati en dan za drugim, še zlasti ker smo se včeraj po gostovanju pri Denverju zaradi podaljška zelo pozno vrnili domov. Tako te včasih telo ne uboga povsem; noge so težke in se ne odzovejo tako hitro, kot bi si želel. A na koncu, ko je bil čas, da strnemo vrste, smo to tudi naredili in vsi svoje delo dobro opravili," pa je po tekmi dejal Dragić.

Marcus Morris, brat dvojček prvega strelca Sonc proti Bostonu Markieffa Morrisa, je deset od svojih skupaj 11 točk, tudi met z velike razdalje ob pisku sirene za konec tretje četrtine, zbral v drugem polčasu. P. J. Tucker je za Phoenix, ki si je vodstvo zagotovil z delnim izidom 17:0 v drugem polčasu, dosegel deset točk in 11 skokov. "Proti koncu tekme smo naredili nekaj neumnih napak, a smo preživeli, tako da smo s tem lahko zadovoljni," je dejal domači trener Jeff Hornacek.

Ekipa, ki se bojuje do zadnje sekunde

Pri Bostonu je Rajon Rondo zbral 18 točk in deset podaj, Brandon Bass 18 točk, Jeff Green pa 17. "Proti takšni ekipi, kot je Phoenix Suns, preprosto ne smeš delati napak, saj te zanje takoj kaznujejo. Gre za ekipo, ki se vsakič bojuje do zadnje sekunde," je po porazu dejal trener Bostona Brad Stevens. Phoenix bo v petek doma gostil San Antonio Spurs.

Knicksi zmagali brez Udriha

Igrala je tudi ekipa New York Knicks, katere član je tudi slovenski košarkar Beno Udrih, ki pa ga proti New Orleansu ni bilo v postavi Newyorčanov. Ti so zmagali z 98:91, predvsem po zaslugi 42 točk neverjetnega Carmela Anthonyja. "Preprosto je bila to tekma, za katero nisem želel, da se nam izmuzne iz rok," je po zmagi, prvi za Kratkohlačnike po treh zaporednih porazih, dejal Anthony.

J. R. Smith je k zmagi dodal 19 točk, Tim Hardaway Jr. pa 16. Newyorčani so sicer v tretji četrtini izgubili Imana Shumperta, ki si je poškodoval levo koleno. Izkazal se je tudi Tyson Chandler, ki je zbral 11 skokov, v zadnjih minutah tekme pa je podelil tudi nekaj pomembnih blokad.

Prvi strelec pri New Orleans Pelicans je bil Eric Gordon z 28 točkami, a so ga domači košarkarji v zadnji četrtini povsem zaustavili. Anthony Davis je tekmo končal pri 14 točkah in desetih skokih. Austin Rivers je za Pelikane, ki so izgubili še tretjo tekmo od zadnjih štirih, zbral 14 točk, Brian Roberts pa deset.

Liga NBA, rezultati:

Phoenix Suns : Boston Celtics 100:94
Goran Dragić 17 točk, 6 podaj, 4 skoki za Phoenix

New Orleans Pelicans : New York Knicks 91:98
Beno Udrih za New York ni igral.

Toronto Raptors : Chicago Bulls 92:94
Charlotte Bobcats : Detroit Pistons 116:98
Cleveland Cavaliers : Orlando Magic 101:93
Atlanta Hawks : Washington Wizards 97:114
Minnesota Timberwolves : Indiana Pacers 104:91
Utah Jazz : Brooklyn Nets 99:105
Portland Trail Blazers : San Antonio Spurs 109:11
Sacramento Kings : Golden State Warriors 92:101
Los Angeles Lakers : Houston Rockets 108:134

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.