Šport > Košarka
16464 ogledov

O Dragiču ne duha ne sluha, trener pojasnil, zakaj

goran dragić Prvi organizator igre Miami Heat še vedno polni baterije.
Slovenski košarkar Goran Dragić s svojo ekipo Miami Heat ni odpotoval v Kansas City.

Košarkarji Miami Heat so se na pripravljalni tekmi za novo sezono lige NBA v Kansas Cityju pomerili s Philadelphio 76'ers in izgubili s kar 24 točkami razlike (95:119).

V kadru vročice ni bilo slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, ki mu je trener Erik Spoelstra (spet) namenil večer oddiha. Ljubljančan ni odpotoval v Kansas City, temveč je z družino ostal na Floridi.

Najboljši slovenski košarkar je tako izpustil večji del priprav na novo sezono, kar je posledica pestrega reprezentančnega urnika. "Občutek imam, da se mi glava počasi bistri. Fizično se počutim dobro. Mentalno spet hrepenim po košarki. Takšen občutek si želim na prvi tekmi.," je povedal Dragić.

Regeneracija v prvem planu

Po besedah trenerja se Dragić počuti dobro in bo eno glavnih orožjih Miamija že na prvi tekmi nove sezone.

"Ključnega pomena je, da bo svež na uvodni tekmi. Goran je v dobri formi in je odlično razpoložen," je odločitev pojasnil Spoelstra, ki je v varovancu prepoznal precejšnjo fizično, predvsem pa psihološko izgorelost.

"Vedno želim trenirati, a včasih telo tega ne dovoljuje. Trener je to znal prepoznati. Ve, kaj potrebujemo." 

Goran Dragić

Pripravljalno tekmo so odigrali tudi Detroit Pistons, katerih član je Slovenec Beno Udrih. Gostovali so pri Milwaukee Bucks, ki so v domači dvorani zmagali s 107:103, Udrih pa ni igral.

Nova sezona lige NBA se bo začela 17. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice