Šport > Košarka
166 ogledov

Dragić spet pričaral nepozabno izkušnjo

goran dragič košarkarski kamp
1/3
Twitter
Najboljša smukačica lanske sezone Ilka Štuhec je na Rogli obdarila slovenskega košarkarskega reprezentanta Gorana Dragića.

Kapetan slovenske izbrane vrste v košarki ter član NBA moštva Miami Heat Goran Dragić je že četrto leto zaporedoma na Rogli organiziral poletni košarkarski kamp, ki se ga je udeležilo več kot sto otrok iz Slovenije, Estonec in brata iz Bosne in Hercegovine. Tabor je obiskala tudi Ilka Štuhec in Dragiću podarila par smukaških smuči.

Mladi košarkarski navdušenci so šest dni pridno trenirali pod vodstvom njihovega košarkarskega idola in ekipe izkušenih trenerjev, ki so jo sestavljali Gogijevi prijatelji, nekdanji soigralci in nasprotniki ter celo njegov osnovnošolski učitelj športne vzgoje.

Otroci so poleg treningov skozi cel minuli teden spoznavali tudi različne športe, saj so jih obiskali igralci ameriškega nogometa iz moštva Maribor Generals ter igralci frizbija iz moštva Maribor Ultimate. Gogija in otroke so na Rogli prav tako obiskali reprezentanti košarke na vozičkih in reprezentantke sedeče odbojke, ki so se pomerile tako z otroci kot tudi z ekipo trenerjev in vzgojiteljev.

"Vesel sem, da so se odzvali vabilu in nam prišli predstaviti ta dva zanimiva športa, ki sicer nista tako prepoznavna. Prav je, da otroci spoznajo, da so tudi športniki z različnimi poškodbami normalni ljudje, ki se kljub oviram lahko ukvarjajo z vrhunskim športom," je z Rogle ob koncu tabora sporočil Dragić.

Zvezdniška udeležba

Tudi letos pa so udeležence kampa obiskali številni Gogijevi športni prijatelji, med katerimi je bila tudi olimpijska prvakinja Urša Žolnir, ki je otrokom predstavila judo, Gogiju pa je podarila prav posebno darilo - judo kimono z njegovim imenom in našitkom zmaja.

Na Rogli so se oglasili tudi košarkarski kolegi Marko Milič, Jaka Blažič, Beno Udrih, Teja Oblak in Luka Rupnik. Vsi skupaj so se strinjali, da je kamp organiziran na najvišjem nivoju, udeležba na takšnem kampu pa je zelo pomembna pri razvoju vsakega košarkarja, saj tako spozna veliko novih prijateljev, dobi občutek kako je sobo deliti s soigralci, predvsem pa je pravi način, kako otroke odtrgati od računalnikov in telefonov.

"Občudujem Gorana, da po tako dolgi in naporni sezoni najde voljo in energijo za izvedbo takšnega kampa. Cel teden preživi z otroci in to daje kampu še dodatno vrednost," je dejal Luka Rupnik.

Predzadnji dan kampa je na Roglo prikolesarila tudi smučarska šampionka Ilka Štuhec, aktualna svetovna prvakinja v smuku, ki je v dvorano, kjer je odgovarjala na vprašanja otrok in osebja kampa, "prismučala" po progi, ki so jo zanjo pripravili otroci. Poleg zanimivih odgovorov je postregla tudi z demonstracijo pravilne smukaške drže, slovenskemu košarkarskemu zvezdniku Dragiću pa je podarila tudi par smukaških smuči, so ob koncu kampa sporočili predstavniki organizatorjev.

Kot v prejšnjih letih so bili tudi tokrat tako otroci kot tudi starši in gostje navdušeni nad celotnim programom kampa, ki se je ob koncu minulega tedna zaključil z All Star prireditvijo, na kateri so se otroci pomerili v različnih košarkarskih prvinah, sodelovali pa so tudi starši, med katerimi je bil tudi košarkar Dragiša Drobnjak. Sledila je podelitev diplom udeležencem kampa ter podelitev nagrad najuspešnejšim. Sledilo je še skupinsko slikanje in podpisovanje žog, Gogi in ekipa pa so v zahvalnem govoru obljubili, da bodo kamp v prihodnje dvignili še na višjo raven.

Sorodne novice