Šport > Košarka
6 ogledov

Dragić: Takoj se mi je opravičil

goran dragić miami heat Profimedias
Najboljši slovenski košarkar je na tekmi z Washington Wizards prikazal odlično predstavo in s 34 točkami Miami popeljal do zmage s 112:101.

Goran Dragić je ponoči onstran Atlantika prikazal najboljšo predstavo pod obročema v tej sezoni. Slovenski organizator igre je za zmago Miami Heat prispeval 34 točk v 31 minutah igre. Floridska vročica je doma premagala Washington Wizards s 112:101.

Dragić je imel met iz igre 14-23, zadel je dve trojki iz petih poskusov ter imel natančen prosti met (4-4). ''Počutim se odlično. Lahko sem prodrl v raketo, zadeval sem mete s pol-razdalje, fantje so dobro postavljali bloke. To je pomemben korak za nas, še posebej zdaj, ko nas čaka veliko domačih tekem,'' je povedal slovenski organizator igre.

V statistiko je vpisal tudi pet skokov in pet podaj ter ukradeno žogo. Dragić je sicer večino tretje četrtine presedel na klopi zaradi štirih osebnih napak. ''Moral bom igrati pametneje. Želel sem rešiti žogo, vendar sem takoj vedel, da sem naredil napako. Vedno ostanem pozitiven. Vem, da delam napake, a to mi je dalo priložnost, da sem se spočil in imel v zadnji četrtini dovolj energije,'' je pojasnil Dragić in dodal, da se kadrovska slika počasi izboljšuje.

''Pomembno je, da se igralci vrnejo ekipo. Trener ima več možnosti pri menjavah, mi pa se lahko spočijemo. Še vedno čakamo na nekatere fante, a mislim, da nam bo šlo, če bo tako igrali naprej.''

Delivec pravice mu je eno od osebnih napak dosodil po krivem, zato se mu je opravičil. ''Sodnik ... takoj ko je zapiskal, je pristopil k meni in dejal 'oprosti, moja napaka'. To lahko sprejmem. Naredil je napako. Opravičil se je. Vse v redu,'' je zaključil Dragić.

Miami je tako prišel do osme zmage na 25 tekmah ter z Dragićevo pomočjo prekinil negativni niz petih porazov. Dragić je prvič v tej sezoni prekoračil izkupiček 30 točk na tekmi, prav tako še nikoli v dresu Miamija ni dosegel 34 točk. Njegov osebni rekord v ligi NBA ostaja predstava 23. februarja 2014, ko je v majici Phoenix Suns blestel s 40 točkami pri zmagi s 116:104 proti New Orleans Pelicans.

"Želimo, da tako igra, da je play, da kreira igro in ustvarja priložnosti za ekipo. Zelo mu zaupamo. Mislim, da se trenutno zelo dobro počuti in želimo ga obdržati na tem položaju. Je pomemben del naše igre in dela našo igro bolj napadalno," je Dragiću na dušo popihal trener Miamija Erik Spoelstra

Miami je tako prišel do osme zmage na 25 tekmah ter z Dragićevo pomočjo prekinil negativni niz petih porazov.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Washington Wizards 112:101
Goran Dragić: 34 točk v 31 minutah za Miami

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 110:94
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 122:100
Houston Rockets - Brooklyn Nets 122:118
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 112:92
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 121:120
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 116:92

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.