Šport > Košarka
40 ogledov

Dragić: To bo naša identiteta

Goran Dragić Miami Heat Toronto Raptors EPA
Košarkarji Miami Heat so na šesti pripravljeni tekmi pred začetkom nove sezone nadigrali Orlando Magic (107:77) in vpisali četrto zmago.

Vročica nadaljuje z uspešnimi predstavami pred začetkom nove sezone severnoameriške lige NBA. Varovanci Erika Spoelstre so na šesti pripravljalni tekmi premagal Orlando Magic (107:77) in vpisali četrto zmago.

Najzaslužnejši košarkar za zmago je bil slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je na tekmi s Čarovniki zbral 17 točk in pet podaj.

''Občutek imam, da smo se dobro odrezali, še posebej ker je bilo nekaj igralcev odsotnih. Ostali so se dobro odzvali. Zavedamo se, da gre za pripravljalno tekmo, a čez teden dni se bomo znova pomerili s temi fanti. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo,'' je komentiral slovenski organizator igre in dodal: ''V naši ekipi ni sebičnih fantov. Vsi vihtijo žogo. Mislim, da je to ključ.''

Miami je tudi tokrat krasila neprebojna obramba, saj je nasprotna ekipa zadela le 28 od 83 metov iz igre, kar je manj kot 30 odstotkov. Po odhodu Dwayna Wada in zdravstvenih težavah Chrisa Bosha bo obramba glavno orožje Dragićeve ekipe.

''To mora biti naša identiteta. Vemo, da lahko zadevamo in veliko tečemo, a ključna stvar v prihajajoči sezoni bo naša obramba. Če bomo nadaljevati tako, potem bo veliko lažje,'' je prepričan najboljši slovenski košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.