Šport > Košarka
27 ogledov

Dragić v družbi Bena in legend

Dragić je na zadnjih treh tekmah sezone zbral vsaj deset skokov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Goran Dragić je zadnji dan rednega dela sezone lige NBA dosegel svoj prvi trojni dvojček. Izbrskali smo nekaj primerjav: rekorder v tej statistični kategoriji je Jason Kidd s kar 107 trojnimi dvojčki.
Štirikrat je bil v ligi NBA dosežen tudi štirikratni dvojček. Nazadnje leta 1994, ko je David Robinson zbral 34 točk ter po deset skokov, podaj in blokad.

"Ne vem, kaj je narobe z mano, vendar sem bil na zadnjih treh tekmah vselej na pravem mestu. Zlasti pri odbitih žogah," je po prvem trojnem dvojčku v NBA-karieri povedal Goran Dragić, ki je v sredo na zadnji tekmi rednega dela sezone proti Minnesotti zbral 11 točk, 11 skokov in 11 podaj, njegov Houston pa je zmagal s 121:102. "Zadnji skok sem moral ujeti. Preprosto je moral biti moj!" je svoj podvig še opisal drugi Slovenec v najmočnejši ligi na svetu, ki se lahko pohvali s tem dosežkom.

Udrih že pred enim letom
V prejšnji sezoni je mejo desetih točk, desetih skokov in desetih podaj namreč presegel tudi Beno Udrih. Ta je na tekmi med Sacramentom in Clevelandom v svojo statistiko vpisal 18 točk, deset skokov in 15 podaj.

Neverjetni Robertson
Od trenutno dejavnih igralcev lige NBA je sicer le osmerica zbrala več kot deset trojnih dvojčkov. Veteran Jason Kidd jih ima 107, drugi LeBron James 32, Grant Hill 29, Kobe Bryant pa 17. Kidd je tretji tudi na večni lestvici, saj sta pred njim le ikoni ameriške košarke Magic Johnson (139) in Oscar Robertson (181). Zadnji ima še en neverjeten rekord. V sezoni 1961/62 je odigral 79 tekem s povprečjem 30,8 točke, 12,5 skoka in 11,4 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.