Šport > Košarka
12 ogledov

Dragić v družbi Nasha in Stocktona

Goran in Zoran Dragić Profimedias
Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je tudi peto zaporedno sezono ostal brez nastopa v končnici lige NBA. Edini slovenski predstavnik v izločilnih bojih bo Beno Udrih.

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu, severnoameriški ligi NBA, so znani že vsi udeleženci končnice prvenstva. Edini slovenski udeleženec izločilnih bojev bo Beno Udrih v dresu Memphis Grizzlies. Ljubljančana Goran in Zoran Dragić sta sezono v ligi NBA zaključila že po rednem delu. 

Goran, ki je sezono začel na Zahodu kot košarkar Phoenix Suns, sredi sezone se je preselil na Vzhodno obalo ZDA k Miami Heat, je na 78 tekmah povprečno igral 33,8 minute na tekmo, njegov povprečen dosežek na tekmo je znašal 16,3 točke, 4,5 podaje, 3,5 skoka, imel 50,1 odstoten met iz igre, 34,7 odstoten met za tri točke in 77,4 odstoten izkupiček pri prostih metih.

V tej sezoni je Goran postavil dva mejnika v karieri. Enaintridesetega marca 2015 je na tekmi z ostrogami dosegel svojo 6000. točko v ligi NBA. Devetega aprila 2015 je proti Chicago Bulls odigral svojo 500. tekmo v ligi NBA. Največ točk v sezoni je dosegel 2. decembra 2014, še v dresu Phoenix Suns, proti Indiani Pacers. Nasul jim je 34 točk, šest manj od rekorda kariere, ki ga je postavil v sezoni 2013/14.

Slovenski košarkarski organizator igre je šestega marca 2015 na tekmi z Washington Wizards zadel svojo 500. trojko kariere v ligi NBA. Sezono je zaključil z najmanj izgubljenimi žogami po sezoni 2011/12. Še tretjo sezono zapored je starejši od bratov Dragić dosegel vsaj 1000 točk.

Njegov mlajši brat Zoran je v tej sezoni, ki je bila njegova prva v ligi NBA, začel s Phoenix Suns nato pa se je preselil v Miami Heat kot del prestopa uspešnejšega in bolj uveljavljenega brata. Skupno je v svoji premierni sezoni v ligi NBA zaigral na 16 tekmah s povprečjem 4,7 minut, 1,8 točke, 0,3 podaje, 0,5 skoka na tekmo.

Na zadnji tekmi rednega dela sezone, ko je bilo sicer že znano, da Miami končnice ne bo videl, je Zoran na igrišču preživel kar 41 minut in v tem času dosegel 22 točk. Več točk od njega je v svoji prvi sezoni v ligi NBA dosegel le še Udrih, ki jih je 14. marca 2005 proti New Orleansu dosegel 25. Zoranu sledi Uroš Slokar, ki je 17. aprila 2007 Detroitu v svoji prvi sezoni dal 18 točk.

Zoran se je sredi sezone preselil tudi v razvojno ligo lige NBA, NBDL. Tam je za podružnico Miami Heat, ekipo Sioux Falls, odigral štiri tekme in v povprečju dosegal 16,5 točk, 3,3 skoke in 3,3 podaje na tekmo. Izkazal se je že na prvi tekmi v dresu moštva iz Južne Dakote, ko je ob zmagi nad Grand Rapids dosegel 22 točk in podelil pet podaj.

Goran in Zoran Dragić sta v končanem rednem delu sezone postala prva evropska brata, ki sta oblekla dres istega moštva v ligi NBA. Prve tekme prvega kroga končnice bodo na sporedu 18. aprila, Beno Udrih pa bo z Memphisom v Portlandu gostoval dan pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.