Šport > Košarka
12 ogledov

Dragič v Olimpiji

GoranDragicMain Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragič bo eno leto igral v dresu Uniona Olimpije, so sporočili na tiskovni konferenci državnih podprvakov.

Ugibanj, bolje rečeno dvomov, je torej konec. Enaindvajsetletni mladenič bo iz Tau Vitorie v Ljubljano posojen za eno leto. In kako komentira veselo novico? "Vesel sem, da se je moje vprašanje vendarle rešilo v tej smeri in da bom v naslednji sezoni član Olimpije. Veliko igralcev še ne poznam, želim pa si predvsem, da v dvorano vrnemo gledalce," je bil vesel novega izziva novopečeni "zmajček", ki se je klubu pridružil šele pred dvema dnevoma.

Glavno besedo na novinarski konferenci sta imela direktor kluba Janez Rajgelj in trener Memi Bečirovič. "Pred približno petimi meseci, na našem zadnjem srečanju, sem dejal, da bo v tej izjemno težki situaciji treba storiti množico majhnih, nadvse pravilno usmerjenih korakov. V nasprotnem primeru bi bilo zelo težko izpeljati novo sezono. Kot kaže, smo šli v pravo smer, kar pa še zdaleč ne pomeni, da smo prispeli do konca naše sanacijske poti. Veseli me, da vam v tem trenutku lahko sporočim, da sezona bo, na kar smo lahko zelo ponosni," je v uvodu dejal Janez Rajgelj, direktor tivolskega kluba, ki je nato opisal tudi izjemno težko in dolgo pot okrog sestave moštva za novo sezono, kar so mnogi videli kot nemogočo misijo.

Nekaj več o samem moštvu je povedal Memi Bečirovič, lani še prvi strateg domžalskega Heliosa, največjega konkurenta Ljubljančanov na domači sceni, letos pa je tudi sam novinec v taboru Uniona Olimpije. "Mnogi niso verjeli, da bomo sestavili ekipo, kar pa nam je vendarle uspelo. Imamo ekipo, ki sicer še ni dokončna, in lahko rečem, da smo opravili večji del naloge, smo nekje na od 70 do 80 odstotkov. Še najbolj deficitarni smo na centrskem položaju. Menim, da bomo do konca meseca, ko se bo začela evroligaška sezona, vedeli, s kom lahko razpolagamo. Sicer sem zadovoljen s samim kadrom, tisti, ki niso bili primerni, pa so se izključili sami ," razmišlja Bečirovič, ki bo sezono uradno začel v sredo, 3. oktobra, proti drugemu slovenskemu predstavniku v ligi NLB Geoplinu Slovanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.