Šport > Košarka
22 ogledov

Dragić: Videli smo, zakaj so bili v finalu

goran dragić dwayne wade Reševalni pas/Twitter
Učinkovita predstava slovenskega košarkarja Gorana Dragića ni zadostovala za zmago Miami Heatov proti Atlanta Hawksom (92:98). Slovenec na začasnem delu na Floridi je priznal, da so bili tekmeci preprosto boljši.

"V določenih obdobjih tekme smo si pripravili kar nekaj odprtih metov za tri točke, ki pa niso šli skozi obroč. Eden izmed razlogov za poraz so tudi številne izgubljene žoge, obenem pa smo si privoščili preveč napak v obrambi," je sinočnji obračun v domači dvorani pokomentiral Goran Dragić, ki je dvoboj začel v začetni peterki Miamija, v 32 minutah igre pa je v statistiko vpisal 19 točk, pet skokov,  dve podaji, tri ukradene žoge, blokado in štiri izgubljene žoge.

Organizator igre Vročice je pojasnil, da je bila gostujoča zasedba bistveno bolj razpoložena za igro: "Atlanta je potrdila, da ima v svojem moštvu kar nekaj nevarnih igralcev, ki jih je težko zaustaviti. Napadali so nas iz vseh strani in lahko smo še enkrat videli, zakaj so bili lani v konferenčnem finalu."

Proti Atlanti nad povprečjem

29-letni Ljubljančan, ki je med dvobojem dobil udarec v ramo, v letošnji sezoni beleži v povprečju 11,5 točke, pet skokov in tri podaje na tekmo, proti Atlanti pa je svoje povprečje bistveno presegel.

"Menim, da sem kar dobro zadeval, več težav pa sem imel pri pick and rollu. Hawksi so dobro rotirali v obrambi in težko je bilo najti prostega soigralca. Nismo imeli veliko protinapadov in težko je bilo igrati na postavljeno obrambo," je pogovor z ameriškimi novinarji zaključil Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.