Šport > Košarka
23 ogledov

Dragić vzel slovo od končnice

goran dragić miami heat EPA
Košarkarji Toronto Raptors so poslednji polfinalisti v končnici severnoameriške lige NBA.

Toronto je na sedmi tekmi konferenčnega polfinala na vzhodu s 116:89 premagal Miami Heat slovenskega reprezentanta Gorana Dragića ter se s skupnim izidom 4:3 v zmagah uvrstil v konferenčni finale s Cleveland Cavaliers.

Pri Miamiju sta bila v ospredju slovenski organizator igre Dragić in Dwyane Wade, ki sta vsak vpisala po 16 točk. V majici Toronta je imel odličen večer Kyle Lowry, ki se je zaustavil pri 35 točkah, DeMar DeRozan je zbral 28 točk, Bismack Biyombo pa je dodal 17 točk in 16 skokov. Toronto je vodil že po prvem polčasu s 53:47.

Ljubljančan v majici Miamija ni imel najboljšega večera, zgrešil je vseh pet metov za tri točke, met iz igre je znašal 6-17, v statistiko je še vpisal šest skokov in sedem podaj. Miami je sicer imel le 28 odstoten met za tri točke (7-25).

Toronto bo prvič v zgodovini kluba zaigral v konferenčnem finalu. Prva tekma konferenčnega finala na vzhodu bo v noči s torka na sredo pri moštvu Cleveland Cavaliers, ki je s 4:0 izločilo Atlanta Hawks.

"Doslej smo naredili vse, kar smo si zadali, a še nismo končali. Ta skupina je lačna, zato nikoli ne reci nikoli," se je 59-letni trener Toronta Dwane Casey že ozrl na tako želeno lovoriko.

Na zahodu se bosta v konferenčnem finalu pomerili ekipi Golden State Warriors in Oklahoma City Thunder, ki je s 4:2 v zmagah izločila San Antonio Spurs. Branilci naslova lige NBA Golden State so s 4:1 v zmagah odpravili Portland Trail Blazers. Prva tekma konferenčnega finala na Zahodu bo v noči na torek. Tekmo bo gostil Golden State v Oaklandu.

Ekipe igrajo na štiri zmage, zmagovalca obeh odločilnih konferenčnih obračunov pa se bosta v velikem finalu lige NBA udarila za naslov prvaka.

Liga NBA, končnica, 2. krog:

Vzhodna konferenca

Toronto Raptors - Miami Heats 116:89 /4:3/
Goran Dragić 38 minut, 16 točk, 6 skokov, 7 podaj za Miami

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.