Šport > Košarka
21 ogledov

Dragić z "najboljšo podajo ever" uničil svoje bivše

goran dragić Reuters
Goran Dragić se je ponoči v ligi NBA pomeril z nekdanjimi delodajalci Houston Rockets in proti svojemu "nasledniku" Jeremyju Linu trpel do zadnje četrtine, ko se mu je odprlo in je Ljubljančan s kar 13 od svojih 18 točk prinesel zmago Phoenix Suns (107:105).

"Goran Dragić je 'pogrinjalec mize' pri Phoenix Suns, branilec, ki lahko zadane, ampak ki je po All-Star tekmi zbral tudi 10,8 podaje na devetih tekmah," je po tekmi zapisal Associated Press. Goran Dragić je ob tesni zmagi Phoenix Suns nad svojo ekipo Houston Rockets "mizo pogrnil" (podal) le enkrat, toda tista podaja v zadnji četrtini je bila še kako pomembna.

Slabih šest minut pred koncem tekme se je Dragić vrgel za žogo in jo nekako uspel spraviti do Kendalla Marshalla, ki je ob zvoku sirene zadel za verjetno odločilno prednost 93:86. Ljubljančan je kar 13 od svojih 18 točk dosegel v zaključku tekme, s čimer so sonce preživela tudi 38 točk Jamesa Hardna in kar 19 zadetih metov za tri točke.

"Dobro so me pokrivali. Nisem mogel najti odprtega soigralca. Tudi, če sem ga našel, so nas zapirali in niso dovolili odprtih metov. Vem, da sem imel le eno podajo, ampak to je bila ena najboljših podaj 'ever' (vseh časov, op. a.). Kendallu je uspel nor met," je po tekmi dejal Dragić.

Harden ni zmogel sam

Rakete je v igri držal Harden. A ob redkih razigranih soigralcih mu ni uspelo svojega moštva popeljati do zmage, ki bi jim v boju za končnico prišla še kako prav. "Ne smemo gledati Phoenixa in njihove ekipe. Moramo iti na igrišče in tekmovati, igrati trdo vsako tekmo. V takšnih časih potrebujemo zmago. Pustili smo, da smo ostali še brez ene," je bil razočaran Harden.

Dragić je na igrišču preživel 29 minut. V statistiko je dodal še tri skoke, dve ukradeni žogi in podajo. Pri soncih je bil strelsko najbolj razpoložen Jared Dudley z 22 točkami in sedmimi podajami.

New York Knicks so v domači dvorani s 113:84 premagali Utah Jazz, Washington je ugnal Charlotte s 104:87, Golden State je klonil proti Milwaukeeju s 93:103, Denver je s 111:88 slavil proti Minnesoti, Memphis je bil s 96:85 boljši od New Orleansa, Brooklyn pa je v gosteh premagal Atlanto s 93:80.

Šok: Knicks ostali brez dveh zvezdnikov

Košarkarji New York Knicks se bodo na prihodnjih tekmah morali znajti brez zvezdnika Amareja Stoudemireja, ki bo moral zaradi poškodbe desnega kolena na operacijo. Izkušeni Stoudemire bo zaradi tega izpustil preostanek rednega dela severnoameriške lige NBA.

Stoudemire, ki je v tej sezoni povprečno dosegal 14,2 točke in 5,0 skoka na tekmo, bo po operaciji kolena počival vsaj šest tednov. Kratkohlačniki so tako ostali še brez enega zvezdnika, na seznamu poškodovanih je tudi Carmelo Anthony, drugi strelec lige NBA, ki ima prav tako težave z desnim kolenom.

Stoudemire je moral na kirurško mizo pred začetkom sezone; takrat so mu operirali levo koleno, na igrišča pa se je vrnil januarja. Končnica lige NBA se bo začela čez šest tednov, Knicks pa so trenutno na vrhu atlantske skupine.

Liga NBA, rezultati:

Phoenix Suns : Houston Rockets 107:105
Dragić (Phoenix) 18 točk, 3 skoki, 2 ukradeni žogi in podaja v 29 minutah.

Washington Wizards : Charlotte Bobcats 104:87
Golden State Warriors : Milwaukee Bucks 93:103
New York Knicks : Utah Jazz 113:84
Denver Nuggets : Minnesota Timberwolves 111:88
Memphis Grizzlies : New Orleans Hornets 96:85
Atlanta Hawks : Brooklyn Nets 80:93

Komentarjev 1
  • mihatirs 08:40 10.marec 2013.

    še dobr da lahko zdj iščem po celmu netu to podajo???