Šport > Košarka
54 ogledov

Dragić z novim osebnim rekordom

goran dragić miami heat chicago bulls Profimedias
Slovenski košarkar Goran Dragić je na srečanju s Chicago Bulls zbral 12 skokov, kar je njegov najboljši dosežek na tekmi najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Slovenski košarkar Goran Dragić je skupaj z moštvom Miami Heat slavil pomembno zmago v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Miami je doma premagal Chicago Bulls s 106:98 za še 46. zmago v sezoni. Dragić je prispeval dvojnega dvojčka, 16 točk in 12 skokov, v statistiko pa je ob štirih izgubljenih žogah vpisal še štiri podaje in ukradeno žogo.

Dragić je igral 31 minut, ob metu za dve točki 7-16, prostem metu 2-2 in metu za tri točke 0-3. Dwyane Wade je bil prvi strelec Miamija z 21 točkami, Joe Johnson je prispeval 17 točk, Hassan Whiteside pa je dodal 16 točk in 12 skokov.

Pri bikih je bil najbolj razigran Jimmy Butler s 25 točkami, katalonski velikan Pau Gasol pa je statistiko Chicaga obogatil z 21 točkami in 12 skoki.

Biki so se tik pred koncem rednega dela sezone znašli v precejšnjih težavah, osmo mesto v razvrstitvi vzhodne konference, ki bi jih še pripeljalo v zaključne boje sezone v končnici, je oddaljeno že tri zmage. Chicago s statistiko 39 zmag in 40 porazov, je trenutno deveta ekipa Vzhoda, osmi Detroit pa ima 42 zmag in 37 porazov. Sedmo mesto v vzhodni konferenci drži Indiana (42-36). Teoretične možnosti za končnico ima še Washington (38-40).

Preostala mesta so že zasedena, v končnico pa so se prebili vodilni Cleveland, drugouvščeni Toronto, tretja Atlanta ter Boston, Miami in Charlotte.

Bojevniki do 70. zmage v sezoni

Najkoristnejši igralec minule sezone Stephen Curry je vpisal 27 točk, Harrison Barnes pa je dodal 21 in njuni soigralci v ekipi Golden State Warriors so postali šele druga ekipa v zgodovini NBA, ki je v rednem delu sezone dosegla 70 zmag.

Branilci naslova so s 112:101 ugnali San Antonio Spurs ter drugič v tretjem obračunu premagali drugo najboljšo ekipo lige in bodo imeli prednost domačega igrišča v vseh krogih končnice.

Do konca rednega dela bodo igrali še dvakrat z Memphisom in še četrti dvoboj s San Antoniom; če jim uspe zmagati na vseh srečanjih, bodo presegli rekordni niz 72 zmag ekipe Chicago Bulls iz sezone 1995/96.

Kawhi Leonard je dosegel 23 točk za San Antonio, ki bo v noči na ponedeljek po slovenskem času gostil Golden State v svoji dvorani, v kateri je neporažen že 39 tekem zapored.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Chicago Bulls 106:98
Goran Dragić: 16 točk, 12 skokov v 31 minutah za Heat

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 95:87
Houston Rockets - Phoenix Suns 115:124
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 97:105
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 112:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.