Šport > Košarka
27 ogledov

Dragić zabeležil velik napredek

houston rockets dallas goran dragić EPA
Ryan Anderson, ki nastopa za ekipo Orlando Magic, je zmagovalec glasovanja v kategoriji igralcev, ki so v sezoni naredili največji napredek. Anderson je dobil 260 od 605 možnih točk, vključno s 33 glasovi za prvo mesto. Visoko se je uvrstil tudi naš Goran Dragić, ki je s štirimi glasovi za prvo mesto na koncu pristal na skupnem sedmem mestu.

Anderson je v rednem delu letošnje sezone dosegel 16,1 točke na tekmo in dodal še 7,7 skoka. Njegov met iz igre znaša slabih 45 odstotkov. Obenem je postavil osebni rekord pri zadetih trojkah (166). Povprečno je na tekmi prispeval pet točk in dva skoka več kot v lanski sezoni.

Takoj za Andersonom sta se uvrstila Ersan Ilyasova iz Milwaukee Bucks (159 točk, 21 glasov za prvo mesto) in Nikola Petković iz Minnesote Timberwolves (104 točke, 10 glasov za prvo mesto). Igralci so za vsako za prvo mesto prejeli pet točk, za drugega so dobili tri, medtem ko glas za tretje mesto prinese eno točko.

Goran Dragić je v skupnem seštevku pristal na odličnem sedmem mestu. Povprečno je na tekmo dosegal 4,3 točke več kot lani, dodal pa je tudi 2,5 skoka in 5,3 asistence. Košarkar Houston Rocketsov je na glasovanju prejel štiri glasove za prvo mesto, skupno pa je dosegel 54 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.