Šport > Košarka
51 ogledov

Dragić živi za takšne trenutke

Goran Dragić in Dwayne Wade Profimedias
Slovenski organizator igre Goran Dragić je bil tretji strelec moštva Miami Heat, ki je v severnoameriški košarkarski ligi NBA na domačem parketu premagalo Oklahoma City Thunder s 97:95.

Dwyane Wade je vpisal 28 točk, vključno z dvema odločilnima prostima metoma 1,5 sekunde pred koncem tekme za minimalno zmago vročice na eni najbolj tesnih in izenačenih tekem. Wade je zadel zadnje tri koše na tekmi. Devetindvajset sekund pred koncem je poskrbel za izenačenje na 95:95.

Ljubitelji košarke so v American Airlines Areni lahko spremljali 38 menjav vodstva, moštvi pa sta bili kar enajstkrat izenačeni. Chris Bosh je za Miami zadel 16 točk.

Pri gromovnikih iz Oklahoma Cityja sta bila, vsak s po 25 točkami, najbolj razpoložena Kevin Durant in Russell Westbrook, ki pa je v veliko veselje domačih navijačev zgrešil trojko sekundo pred koncem. Osem sekund pred koncem je bil nenatančen tudi Durant, saj njegova trojka prav tako ni našla poti v koš in je ostalo pri izidu 95:95.

"Bilo je vzdušje kot v končnici. Za našo mlado ekipo je to skoraj nekaj novega. Bilo je odlično," je po tekmi dejal Wade, ki je imel v mislih zanimivo srečanje, z njim pa se je strinjal tudi Bosh: "Spredaj in zadaj, spredaj in zadaj, tako je bilo celo tekmo. Takšne tekme si vsak želi igrati." Dragić pa je dodal: "Vsi živimo za takšne trenutke."

Miami bo v soboto gostil vodilno ekipo Vzhoda Cleveland Cavaliers s superzvezdnikom LeBronom Jamesom. Miami je na četrtem mestu razpredelnice v vzhodni konferenci z 11 zmagami in šestimi porazi, dvema zmagama manj od Clevelanda.

San Antonio je s 103:83 premagal Memphis, ki je doživel sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah. Portland je bil s 123:111 boljši od Indiane, Denver s 106:105 od Toronta, Orlando je ugnal Utah s 103:94, Boston pa je Sacramento gostil v Mexico Cityju in zmagal s 114:97.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Oklahoma City Thunder 97:95
Dragić 14 točk, 7 podaj, 3 skoki, 2 ukr. žogi, Udrih ni dobil priložnosti za igro

Memphis Grizzlies : San Antonio Spurs 83:103
Toronto Raptors : Denver Nuggets 105:106
Portland Trail Blazers : Indiana Pacers 123:111
Utah Jazz : Orlando Magic 94:103
Sacramento Kings : Boston Celtics 97:114

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.