Šport > Košarka
14 ogledov

Dragić zmagal, Udrih izgubil

Zoran Dragić Saša Despot
Ekipa Phoenix Suns je v pripravljalni tekmi pred sezono severnoameriške košarkarske lige NBA doma premagala Denver Nuggets z 88:72. Goran Dragić, drugi strelec gostiteljev, je v 25 minutah in 32 sekundah dosegel 13 točk, šest podaj ter po en skok in ukradeno žogo.

Drugi slovenski košarkar v prvenstvu NBA košarkar Beno Udrih, ki bo v novi sezoni nastopal za Milwaukee Bucks, je s soigralci klonil v Green Bayju. Ekipa Minnesota Timberwolves je zmagala s 100:76. Udrih je odigral 15 minut in v tem času prispeval 11 točk, tri skoke in dve podaji ter bil tretji strelec poražene ekipe. Chase Budinger je dosegel 20 točk in je najboljši strelec Minnesote v pripravljalnem delu, potem ko si je roko zlomil Kevin Love, udeleženec prejšnje tekme vseh zvezd lige. Črnogorec Nikola Peković je dodal 19 točk, toliko pa jih je zmogel tudi Brandon Jennings v ekipi Bucks. Točko več od Udriha je prispeval Doron Lamb.

V Phoenixu so domači dobili drugo od zadnjih treh tekem. Michael Beasley je ob desetih skokih 18 od svojih 29 točk dosegel v prvem polčasu, Dragić pa je s soigralci zapolnil vrzel zaradi odsotnosti Danila Gallinarija in Andreja Iguodale, sicer standardnih članov prve peterke. Denver, ki je izgubil četrto tekmo v nizu, je imel kar 26 izgubljenih žog. Domači so do zmage prišli praktično že v tretji četrtini, v kateri so gostje dosegli vsega 11 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.