Šport > Košarka
19 ogledov

Dragićev dvojni dvojček premalo za Houston

Goran Dragić Reuters
Medtem, ko Houston Rockets še vedno čakajo na prihod Dereka Fisherja iz Los Angeles Lakers, so brez veterana in z dvojnim dvojčkom Gorana Dragića izgubili na gostovanju pri Los Angeles Clippers (91:95). Branilci naslova Dallas Mavericks proti San Antonio Spurs zmagali še tretjič zapored (106:99).

Chris Paul je v zadnjih minutah tekme proti Houston Rockets prispeval pomemben delež h končni zmagi Los Angeles Clippers, ki jih je na bergli in z zaščitnim čevljem po operaciji ahilove tetive s klopi bodril tudi poškodovani Chauncey Billups. Paul je z 12 točkami v zadnjih treh minutah tekme povedel svoje moštvo do zmage, obračun pa zaključil s 23 točkami in polaganjem za vodstvo 24,6 sekunde pred koncem, s katerim so se Clippers še približali mestnim rivalom Los Angeles Lakers v dirki za prvo mesto pacifiške divizije.

"Bilo je izvrstno," je po tekmi in povratku Billupsa dejal Paul. Billups se je v Staples Center namreč vrnil prvič po operaciji, ki jo je opravil 15. februarja, zaradi katere je že končal sezono. "Chauncey je fant, s katerim sem se vsak dan pogovarjal, tudi, ko ga ni bilo tukaj. Zato je zdaj veliko bolje, ker ga imam na klopi ob sebi. Upam, da bi si snel tisti čevelj in spet začel igrati. Prišel bi nam prav." Poleg 18 točk Blaka Griffina za Clippers sta se pri gostih najbolj izkazala Courtney Lee (25 točk, rekord sezone) in Goran Dragić s 14 podajami in 11 točkami (dvojni dvojček).

Po Paulovem polaganju za vodstvo 91:89 je all-star branilec še ukradel žogo Dragiću v naslednjem napadu Houstona, s čimer je bila usoda raket zapečatena. Zanimivo - niti en igralec Houstona, ki so ga Teksačani pridobili na zadnji dan prestopnega roka, ni zaigral. Marcus Camby si ni nadel dresa zato, ker se Jonny Flynn in Hasheem Thabeet še nista pridružila Portlandu, s katerim je Houston opravil menjavo, tudi Dereka Fisherja pa ni bilo z ekipo. "Ni ga tukaj. Če bi bil, bi igral," je po tekmi razlagal trener gostov Kevin McHale. "Nisem ga še videl. Nisem še govoril z njim." Takšno je življenje NBA-igralca.

Chicago Bulls, vodilna ekipa lige, je doma z 89:80 v derbiju večera premagala Philadelphio 76ers, prvouvrščeno moštvo atlantske skupine. C. J. Watson je prispeval 20 točk, Joakim Noah pa je dodal 13 točk in 11 skokov za gostitelje, ki so zaostajali že za 14 točk. Biki so zmagali kljub temu, da so tretjič zapored igrali brez Derricka Rosa, ki ima nategnjeno dimeljsko vez. Zato je najkoristnejši igralec lanske sezone manjkal na 13 letošnjih tekmah, v katerih so njegovi soigralci dosegli devet zmag in štiri poraze, skupaj pa imajo 37 zmag in 10 porazov. Jrue Holiday je bil v vrstah gostov prvi strelec tekme s 30 točkami.

V Indianapolisu se je ponovno izkazal Jeremy Lin z 19 točkami, sedmimi skoki in šestimi podajami, s katerimi je pomagal do zanesljive zmage svoje ekipe New York Knicks nad Indiano (102:88). Začasni trener Mike Woodson je tako slavil na vseh treh dosedanjih tekmah v novi vlogi. Igralci Dallas Mavericks, branilci naslova prvaka, so v derbiju zahodnega dela lige s 106:99 ugnali San Antonio Spurs. Nemec Dirk Nowitzki je kljub zelo trdni obrambi, s katero se je soočil, dosegel 27 točk.

Liga NBA, rezultati:

Los Angeles Clippers : Houston Rockets 95:91
Dragić (Houston) 11 točk, 14 podaj in 2 skoka v 45 minutah.

Charlotte Bobcats : Toronto Raptors 107:103
Indiana Pacers : New York Knicks 88:102
Chicago Bulls
: Philadelphia 76ers 89:80
New Jersey Nets : New Orleans Hornets 94:102
Denver Nuggets
: Boston Celtics 98:91
Utah Jazz : Golden State Warriors 99:92*
Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 106:99
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.