Šport > Košarka
47 ogledov

Dragićev večer v Miamiju, poškodba Udriha

goran dragić miami heat Profimedias
Košarkarji Miamija so po podaljšku premagali Indiano s 101:93. Prvi strelec vročice je bil slovenski zvezdnik Goran Dragić, ki je izenačil svoj strelski rekord sezone.

Dragić je po odmoru zaradi vikenda All Star najboljši igralec Miamija, ki v tem času še ni izgubil. Ljubljančan ima na zadnjih petih tekmah povprečje 18,4 točke, 6,8 podaj in 5,2 skoka, že drugo tekmo zapored pa je postavil osebni rekord sezone s 24 točkami.

''Proti Pacersom vedno začnemo slabo, potem je po podaljšek in zmagamo. Ponosen sem na soigralce. Tekme nismo začeli najbolje, vendar smo ostali osredotočeni in vzpostavili našo značilno obrambo, potem je steklo tudi v napadu,'' je povedal ''Gogi''.

Več svobode v igri je Dragić dobil tudi zaradi težav z zdravjem Chrisa Bosha, ne ravno najboljše predstave Dwyanea Wada, ki je zgrešil prvih deset metov na koš, ter poškodbe Bena Udriha, ki je igral le šest minut, nato pa šepajoč zapustil igrišče. Prvi zdravniški pregledi desnega stopala niso razkrili nobene resnejše poškodbe.

Z 32. zmago je Miami trenutno tretji na vzhodu, vendar pa so razlike med moštvi zelo majhne. Devetouvrščeni Detroit na primer zaostaja le tri zmage.

Miami bo v sredo gostil najboljšo ekipo lige Golden State Warriors, ki je znova dosegla zgodovinski mejnik. Z uspehom proti Atlanti je vknjižila 50. zmago v sezoni. To ji je uspelo v 55 nastopih, kar pomeni, da je izboljšala dosežek Chicago Bulls, ki so v sezoni 1995/96 za 50 zmag potrebovali eno tekmo več. Naslednji rekord, ki jim je še ostal, je končno število zmag v rednem delu - Bulls so jih v isti sezoni zabeležili 72.

Kljub prednosti 23 točk so se morali Warriors krepko potruditi za slavje. Atlanta je namreč na začetku zadnje četrtine prešla v vodstvo, a ne za dolgo, saj sta Stephen Curry (36 točk) in Klay Thompson (27) hitro postavila stvari na pravo mesto.

Dosežek dneva je uspel grškemu košarkarju Giannisu Antetokounmpou. Član Milwaukeeja je pri 21. letih dosegel svoj prvi trojni dvojček - 27 točk, 12 skokov, 10 podaj. To je bilo dovolj za zmago proti Los Angeles Lakers, grškemu orjaku (211 cm) pa se priklonil tudi legendarni Kobe Bryant"Neverjeten je. Ne vem, kako lahko skače tako visoko," je dejal. Medtem so mu ameriški mediji že nadeli ime - "Greek Freak".

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Indiana Pacers 101:93*
Dragić 24 točk, 8 skokov, 5 podaj v 41 minutah; Udrih 6 minut

New York Knicks : Toronto Raptors 95:122
Vujačić skok in podaja v 6 minutah

Cleveland Cavaliers : Detroit Pistons 88:96
Los Angeles Clippers : Phoenix Suns 124:84
Atlanta Hawks : Golden State Warriors 92:102
Milwaukee Bucks : Los Angeles Lakers 108:101
Minnesota Timberwolves : Boston Celtics 124:122

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.