Šport > Košarka
31 ogledov

Dragićev zob obležal na parketu

goran dragić miami heat Profimedias
Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški košarkarski ligi znova na zmagoviti poti. Po tesni zmagi proti Memphisu je floridska vročica v gosteh s 100:88 premagala še ekipo Atlanta Hawks.

Dragića je v tretji četrtini s komolcem udaril Al Horford, pri čemer mu je izbil del zoba. Ljubljančan je želel nadaljevati, a so ga nato vendarle pospremili na klop in v slačilnico, da so mu za silo ustavili krvavenje iz ust, medtem pa so s parketa pobrali delček odkrušenega zoba.

Slovenski organizator igre, ki se je v tretji četrtini vrnil na igrišče, je tako odigral 35 minut, prispeval 12 točk, ob metu iz igre 6-14, sedem skokov, osem podaj, dva ukradeni žogi, dve blokadi in dve izgubljeni žogi.

"Najprej nisem čutil, da se mi je odkrušil zob, ko pa sem videl kri, mi je postalo jasno, da je nekaj počilo," je povedal Dragić, ki je hitro dobil primerjavo z znanim filmskim igralcem Jim Carreyjem iz filma 'Butec in Butec'. V njem se namreč Carrey ponaša z zelo slično odkrušenim zobom.

"Vedeli smo, da je čvrst fant, a da bo, potem ko so mu odlomili zob in je moral zapustiti dvorano, prišel nazaj še močnejši, si nismo mislili," je dodal prvi zvezdnik Miamija Dwyane Wade.

Prvi strelec Miamija je bil Chris Bosh (24), Gerald Green je dodal 20 točk, Hassan Whiteside pa je zbral 13 skokov. Zaigral je tudi Beno Udrih, ki je v 19 minutah pod obročema dal skupno devet točk, met iz igre 3-5, od tega je zadel trojko in dva prosta meta, ter vpisal še dva skoka, asistenco in dve izgubljeni žogi.

Košarkarji Miami Heat so se s 14 zmagami, ob devetih porazih, na vrhu jugovzhodne skupine izenačili s Charlotte Hornets.

V razvrstitvi vzhodne konference lige NBA pa so trenutno na šestem mestu, enako razmerje zmag in porazov ima še ekipa Indiana Pacers. Boljše povprečje imajo na Vzhodu moštva Toronto Raptors (16-10), Chicago Bulls (14-8) in Cleveland Cavaliers (15-7).

Miami zdaj čaka pot v New York, kjer se bodo v sredo merili z Brooklyn Nets.

Liga NBA, izidi:

Atlanta Hawks : Miami Heat 88:100
Dragić: 12 točk, 7 skokov, 8 podaj v 35 minutah; Udrih: 9 točk v 19 minutah 

Indiana Pacers : Toronto Raptors 106:90
Brooklyn Nets : Orlando Magic 82:105
Detroit Pistons : Los Angeles Clippers 103:105*
Chicago Bulls : Philadelphia 76ers 115:96
Memphis Grizzlies : Washington Wizards 112:95
Dallas Mavericks : Arizona Suns 104:94
San Antonio Spurs : Utah Jazz 118:81
Denver Nuggets : Houston Rockets 114:108
Portland Trail Blazers : New Orleans Pelicans 105:101

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.