Šport > Košarka
14 ogledov

Dragićeva Sonca bo vodil Hornacek

jeff hornacek Youtube
Phoenix Suns, košarkarsko moštvo Gorana Dragića, je za novega trenerja imenovalo Jeffa Hornacka. Nekdanji košarkar Phoenixa, Philadelphie in Utaha bo nasledil Lindseyja Hunterja, ki je začasno prevzel mesto po prekinitvi sodelovanja z Alvynom Gentryjem.

Košarkarji Phoenix Suns, ki jih je od januarja vodil Lindsey Hunter, so sezono končali z izkupičkom 25 zmag in 57 porazov. Končnica je bila za Sonca nedosegljiva, saj so pristali na zadnjem mestu zahodne konference.

Pri Phoenixu so se zato odločili, da bo prihodnjo sezono ekipo vodil nekdanji košarkar Jeff Horancek, ki je v zadnjih letih deloval kot pomočnik trenerja pri Utah Jazz. Hornacek je podpisal triletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za eno leto, zanj pa so se zanimali tudi pri Charlotte Bobcats in Philadeplhii 76ers.

Znan po mirni roki in nenavadnemu ritualu

Hornacek je bil 46. nabor v sezoni 1986, v ligi NBA pa je odigral 14 sezon. Od leta 1986 do 1992 je igral za Phoenix Suns, nato dve leti za Philadelphio 76ers, kariero pa je leta 2000 končal v Utahu.

V svoji karieri je enkrat zaigral na tekmi All Star (1991) in dvakrat slavil na tekmovanju v metanju trojk (1998, 2000). Z Utah Jazz je dvakrat zaigral v finalu lige NBA (1997, 1998), obakrat pa je moral priznati premoč Michaelu Jordanu in Chicago Bulls.

Rutine pred izvajanjem prostih metov (Hornacek ob 0:58):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.