Šport > Košarka
19 ogledov

Dragićeva Sonca s tempom ožgala tudi LA Clippers

Griffin Dragić Green Los Angeles Clippers Phoenix Suns liga NBA EPA
Goran Dragić je v dresu Phoenix Suns leto končal v slogu in s 26 točkami ogromno pripomogel k navdušujoči zmagi na parketu Los Angeles Clippers (107:88).

Trenerja obeh klubov Jeff Hornacek in Doc Rivers, nekdanja igralca moštev v Ligi NBA, sta se prvič pomerila kot trenerja Phoenix Suns in Los Angeles Clippers, fantje iz Arizone pa so na krilih spet izvrstnega Gorana Dragića izkoristili številne izgubljene žoge Kalifornijcev, ki so jih pretvarjali v lahke koše.

Dragić je zbral 26 točk in osem podaj, v zadnji četrtini pa sploh ni več igral. Gerald Green je s klopi dodal 21 točk za Sonca, ki so v ponedeljek zvečer leto 2013 zaključila v "končniški" formi. Tudi tokrat je Phoenix dosegel kar 18 točk (povprečno sicer za ligo rekordnega 19,1 v sezoni) iz hitrih protinapadov, po enem izmed takih je Dragić zadel trojko slabih pet minut pred koncem polčasa za visoko vodstvo (45:34).

Dragić: Ogromna zmaga, še posebej v LA

"To je naša igra. Poskušamo igrati hitro z visokim tempom in mislim, da so reči veliko boljše, če igraš tako," je po tekmi dejal Ljubljančan, ki mu je tovrstna igra seveda pisana na kožo. "Igrati na drugi polovici igrišča je za nas res težko, zato moramo krožiti z žogo in poskusiti v igro vključiti vse člane moštva. Ko pa je igrišče odprto, imamo vse te odprte strelce. To je bila za nas ogromna zmaga, še posebej v Los Angelesu. Vedeli smo, da bo težka tekma. So res dobra ekipa, ekipa za playoff in ima veliko zvezdnikov. Naša naloga je bila zato, da igramo čvrsto, še posebej v prvem polčasu, in da jih prisilimo igrati v našem ritmu. V tem pogledu smo opravili dobro delo."

Sonca so zdaj dobila že deset od svojih zadnjih 12 tekem; potem ko so sezono začela s 50-odstotnim izkupičkom (9-9), zdaj za branilci naslova pacifiške divizije zaostajajo le še minimalno. Poleg tega so utrdili zelo spodobno šesto mesto v močni zahodni konferenci.

Prej so izgubljali za 20 ...

Pri domačih sta bila najučinkovitejša Blake Griffin in Jamal Crawford, oba s 15 točkami, medtem ko je Chris Paul 11 točkam dodal sedem podaj. Kako zelo je Phoenix napredoval v letošnji sezoni, priča tudi dejstvo, da je v Staples Centru proti Clippersom povprečno izgubljal za okrog 20 točk.

Dragić Collison Los Angeles Clippers Phoenix Suns liga NBA | Avtor: EPA EPA
Gostje so za tri proti ekipi, ki statistično najbolje brani mete z razdalje, metali 12/31. Tudi Dragić je imel večer kariere, ko gre za tekme z eno izmed najbolj atletskih ekip v ligi, kateri je prej dajal zgolj 9,2 točke na 17 tekmah, tokrat pa že do polčasa prispeval 20 točk za ogromno vodstvo (61:40). Za niz 16:4 ob koncu prvega dela igre je Green domačinom nasul niz trojk. V drugem polčasu razlika ni padla pod 16.

"Imamo navado, da vsake toliko pademo in dovolimo nekaj lahkih košev, toda nocoj mislim, da smo bili zares pozorni," je po tekmi dejal zadovoljni trener Hornacek. "Ko so prodrli pod koš, smo bili tam, da smo si pomagali. Ko so žogo poslali ven, so fantje rotirali. Pritisnili smo na vsak met in nasprotnik ni prišel do veliko enostavnih."

LeBronu za rojstni dan dovolili metati za tri

Branilci naslova Miami Heat so v gosteh ugnali Denver Nuggets (97:94). Na parket se je po poškodbi znova vrnil prvi superzvezdnik Miamija LeBron James, ki je tako dobil najlepše darilo za 29. rojstni dan. James je bil rojstnodnevno prešerne volje – zadel je pet trojk, parket pa zapustil s 26 točkami.

"Dopuščali so mi mete za tri točke, tako da sem poskusil z devetimi trojkami," se je pobahal James, ki je statistiko tekme obogatil z desetimi skoki in šestimi podajami. Dwyane Wade je zaradi bolečin v hrbtu izpustil drugi polčas. Iz Miamija še niso sporočili, kdaj se bo lahko Wade znova vrnil pod obroče.

Liga NBA, rezultati:

Los Angeles Clippers : Phoenix Suns 88:107
Dragić (Suns) 26 točk, 8 podaj in 5 ukradenih žog v 32 minutah.

Detroit Pistons : Washington Wizards 99:106
Memphis Grizzlies : Chicago Bulls 91:95
Minnesota Timberwolves : Dallas Mavericks 98:100
New Orleans Pelicans : Portland Trail Blazers 110:108
Denver Nuggets : Miami Heat 94:97
Utah Jazz : Charlotte Bobcats 83:80

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.