Šport > Košarka
42 ogledov

Dragićeva zmagoslavna vrnitev

goran dragić Profimedias
Slovenski organizator igre Goran Dragić je na prvi tekmi s Charlotte Hornets prispeval devet točk in deset asistenc. V dresu Miamija je z 31 točkami blestel Luol Deng.

Slovenski reprezentant se je po šestih letih vrnil v končnico lige NBA, kjer se je s Phoenix Suns v sezoni 2009/2010 prebil vse do konferenčnega finala. Dragićeva vrnitev v sklepno dejanje najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu je bila zmagoslavna, saj so Miami Heat z več kot 30 točkami razlike premagali Charlotte Hornets (123:91).

Če se je Dragić v svojem prvem nastopu v končnici moral zadovoljiti z vlogo zamenjave za takratnega prvega organizatorja igre pri Soncih Steva Nash, pa je tokrat na igrišče stopil kot član udarne peterke Vročice.

goran dragić | Avtor: EPA EPA
''Dobro smo se odrezali. Vse, kar smo delali v zadnjih dneh, nam je popolnoma uspelo,'' je povedal Dragić, ki strelsko ni bil najbolje razpoložen. Zadel je le dva od osmih metov iz igre, je pa soigalcem razdelil kar deset podaj in tako le za točko zgrešil dvojnega dvojčka. 

''Takšna je bila tekma. Poskušal sem podajati žogo in drugim omogočiti, da mečejo na koš. Povedali so nam, da bodo bliskovito pokrivali mene in Joea Johnsona. V tem primeru je treba žogo razdeliti med ostale,'' je pojasnil Dragić in pohvalil predstavo Luola Denga, ki je bil z 31 točkami gonilna sila domače ekipe. ''Odličen je bil. Kroženje žoge je bilo zares neverjetno. Luol je bil zadnji pri žogi in zadeval je mete enega za drugim.''

goran dragić | Avtor: EPA EPA
Vročica je prikazala odlično igro pod obema obročema. ''Tudi v obrambi. Na obeh straneh igrišča smo odigrali popolno tekmo. Lepo je bilo. Bili smo agresivni. Poskušali smo jih oddaljiti od njihove običajne igre. Ponudili smo jim ogromno prostih metov, niso pa zadeli veliko trojk,'' je povedal slovenski organizator igre. 

Svoje so prispevali tudi navijači. ''Bilo je neverjetno. Od prve minute so nas podpirali. Rad bi se jim zahvalil. Upam, da bodo v sredo spet tukaj,'' je še povedal Dragić.

Vzdušje v slačilnici je po uvodni tekmi dobro, miselnost zmagovalna. Kemija, ki se je v zadnjih letih razvila med košarkarji Miamija, je na srečanju s Sršeni obrodila sadove.

''To je enostavno za nas. Seveda, na začetku je bilo treba delati za to. Uspelo nam je. Luol je super fant, vedno posluša, vedno želi posredovati informacije, kako bi lahko odigrali, kaj bi bilo najlažje zanj ali zame. Naša komunikacija je zelo dobra in zato igramo tako, kot igramo. Dobro se počutimo eden ob drugemu. Svojo nalogo smo opravili odlično,'' je sklenil Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.