Šport > Košarka
14 ogledov

Dragićevih 15 za 20. zmago sijajnih Sonc

Ginobili Griffin San Antonio Spurs Los Angeles Clippers liga NBA EPA
Goran Dragić, ki so mu s Phoenix Suns letos napovedovali eno zadnjih mest v ligi NBA, je z arizonsko ekipo zvečer prišel do okrogle 20. zmage. V domači dvorani so s 15 točkami Ljubljančana padli Milwaukee Bucks (116:100).

Slovenski reprezentant Goran Dragić je po rekordnih 33 točkah, ki jih je v dresu Phoenix Suns natresel Memphis Grizzlies, znova dosegel dvomestno število točk. Tokrat so Arizonci v domači dvorani prišli do jubilejne 20. zmage v navdušujoči sezoni, kjer jih tako visoko ni pričakoval nihče. S 116:100 so padli Milwaukee Bucks.

Z metom 9/14 in 24 točkami je Dragića "nadomeščal" branilec Gerald Green, tretji as ekipe Channing Frye pa je z metom 6/9 izza črte pristavil 22 točk in sedem skokov. Učinek Brandon Knighta je bil ob izjemno slabem metu in 25 točkah premalo za goste.

Zgolj izkoristil ponujeno

Milwaukee je trenutno najslabša ekipa v ligi, zato je bilo zgolj vprašanje za koliko točk bo izgubila. Bucksi so v letošnji sezoni poskusili že s 15 različnimi peterkami, a še nobena jim ni prinesla zadovoljive igre. Priložnost na parketu je pri Soncih dobro izkoristil Green, ki je zamenjal Erica Bledsoeja ter ob tem dosegel rekord sezone s 24 točkami, k izkupičku pa dodal še rekordnih pet ukradenih žog.

"Pravzaprav mi je bilo lahko. Moji soigralci so naredili vse. Drug drugega so spodbujali, podajali žogo, sam pa sem le izkoristil ponujeno ter se zanašal na svojo telesno pripravljenost," je po tekmi dejal Green. Frye je dodal 22 točk, medtem ko je Dragić 13 od skupaj 15 točk dosegel v drugem polčasu. Markieff Morris je za domače dodal 14 točk, ekipa pa je zmagala na 11. tekmi od zadnjih 14. Knight je dosegel 25 točk za Milwaukee, O.J. Mayo pa je 18 točk od skupaj 20 zbral v drugem polčasu.

"Če nasprotniku omogočiš toliko lahkih košev, potem je skoraj nemogoče iztržiti zmago. Sploh ko gre za tekme v gosteh," je bil po tekmi realen Mayo. Phoenix je ob polčasu vodil že za 20 točk, v tretji četrtini tudi za 23 in poraz Bucksov je bil neizbežen.

Clippersi si niso nadeli Ostrog

Center Tiago Splitter je z rekordom sezone (22 točk) prispeval velik delež k zmagi San Antonio Spurs na derbiju z Los Angeles Clippers (116:92). Brazilec je blestel v 24 minutah na parketu, ki ga je moral v zadnji četrtini predčasno zapustiti zaradi poškodbe rame.

Dvomestno številko točk za Teksačane so dosegli še Tony Parker (17), Emanuel Ginóbili (15), Kawhi Leonard in Tim Duncan (19 + 11 skokov). Brez Chrisa Paula, ki ni igral prvič po petkovi poškodbi rame, Clippers niso bili blizu podvigu v gosteh.

Liga NBA, rezultati:

Phoenix Suns : Milwaukee Bucks 116:100
Dragić (Suns) 15 točk in 6 podaj v 29 minutah.

Indiana Pacers : New Orleans Pelicans 99:82
Orlando Magic : Miami Heat 94:110
Brooklyn Nets : Cleveland Cavaliers 89:82
Chicago Bulls : Atlanta Hawks 91:84
Minnesota Timberwolves : Oklahoma City Thunder 111:115
San Antonio Spurs : Los Angeles Clippers 116:92
Portland Trail Blazers : Philadelphia 76ers 99:101
Sacramento Kings : Charlotte Bobcats 103:113

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.