Šport > Košarka
18 ogledov

Dragićevih 21 za 1. zaporedni poraz Chicaga

houston rockets dallas goran dragić EPA
Goran Dragić je bil proti Chicago Bulls prvi strelec Houston Rockets z 21 točkami, rakete pa so bikom zadale prvi zaporedni poraz po več kot letu dni (99:93). Ljubljančan je spet navdušil z nekaterimi vesoljskimi akcijami in potrdil, da bo poleti "vroča roba" na tržišču.

Chicago Bulls v izjemni seriji rezultatov že več kot leto dni niso izgubili dveh zaporednih tekem, niz bikov pa je brez poškodovanega Derricka Rosa končal slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je bil z 21 točkami spet ključni mož svojih Houston Rockets. Dragić je bil prvi strelec Teksašanov, pri katerih je Luis Scola dosegel 18 točk in 12 skokov.

Bulls so s 86. zaporednimi tekmami, na katerih niso izgubili dvakrat zapored, postavili rekord kluba, le devet tekem pa jim je zmanjkalo do rekordnega niza Utah Jazz v 90. letih prejšnjega stoletja. Chicago je nazadnje dvakrat zapored izgubil med 5. in 7. februarjem lani, ko sta ga zaporedoma premagala Golden State in Portland, njihov niz pa se je tokrat končal v precej klavrni podobi.

Dva izjemna niza dovolj za Houston

Rockets so namreč v prvem polčasu zaostajali že za 15, v tretji četrtini pa za 13, z dvema velikima nizoma točk (1:14 in 2:17) pa so nato domačim pobegnili na veliko prednost 72:84. "Bolje smo zaigrali v obrambi," je po tekmi dejal trener Rockets Kevin McHale. "Bolj smo bili učinkoviti na tem področju. Bolje smo sledili (Richardu) Hamiltonu in (Kyleju) Korverju."

Chase Budinger je pristavil 13 točk, med katerimi so bili trije veliki meti za tri točke na začetku zadnje četrtine, Courtney Lee (13 tč.) in Marcus Camby (12 tč. in 11 skokov) pa sta pristavila svoj delež in Houstonu prinesla zmago po zadnjem porazu proti Indiana Pacers v podaljšku. Pri Chicagu je bil najbolj učinkovit Luol Deng (24), sledila sta Carlos Boozer (16 tč., 13 sk.) in Joakim Noah (15).

Trener Chicaga besnel po koncu

"Tudi oni imajo poškodovane igralce," po tekmi ni iskal izgovorov Deng. Chicago je še na enajsti zaporedni tekmi igral brez All-Starja Rosa, ki ga muči poškodba desne noge. Njihov izkupiček brez prvega zvezdnika je zdaj 14-7, a za trenerja Toma Thibodeauja ni bilo vprašanja. "Izgubljene žoge, izgubljene žoge, izgubljene žoge, izgubljene žoge," je ponavljal na novinarski konferenci. "Zadnji dve tekmi smo izgubili zaradi svojih napak."

Houston je že 14. zapored igral brez Kyleja Lowryja, čigar odsotnost za zdaj odlično izkorišča Dragić, medtem ko je Kevin Martin zaradi poškodbe desne rame počival na 12. zaporedni tekmi. Rakete kljub dobrim rezultatom še vedno muči izjemno slaba forma v gosteh (pred ponedeljkovo tekmo 8-17 v primerjavi z domačih 20-8), kar je okrcal tudi trener McHale.

"Tega nikoli nisem razumel," je dejal trener Houstona. "Koši so visoki deset čevljev, igrišče pa je dolgo 94 čevljev. Nisem še videl, da bi navijač dosegel točko ..."

Clippers prek prvakov do najdaljšega niza po letu 1992

Randy Foye je v Dallasu izenačil ekipni rekord osmih zadetih trojk in Los Angeles Clippers ponesel do velike zmage nad branilci naslova Dallas Mavericks (94:75). Šesta zaporedna zmaga Clippers je najdaljši niz kluba po letu 1992! Blake Griffin po šestih zaporednih tekmah z vsaj 20 točkami tokrat ni nadaljeval svojega niza, je pa vseeno prišel že do svojega 33. dvojnega dvojčka sezone (15 točk, 16 skokov).

Dirk Nowitzki je za prvake dosegel 19 točk, medtem ko jih je Jason Terry zmogel 15. To bi lahko bila tudi prva tekma letošnje končnice, saj so Clippers pred tekmo na četrtem mestu zahodne konference zaostajali prav za Dallasom. Še dobro za teličke, da so do konca rednega dela sezone še več kot trije tedni. Clippers so jih premagali na drugi od treh letošnjih tekem.

V ameriški prestolnici se je Milwaukee vrnil v igro za končnico in za dve zmagi zaostaja za osmim mestom na vzhodnem delu lige. Za zmagovalce so bili najuspešnejši Brandon Jennings (19 točk) ter Monta Ellis in Mike Dunleavy (po 17), v vrstah gostiteljev pa Jordan Crawford (23).

V večeru gostov je doma po šestih zaporednih zmagah izgubilo moštvo Oklahoma City Thunder; Memphis Grizzlies je s trojko O.J. Maya (22 točk) 17 sekund pred koncem slavil s 94:88. Portland Trail Blazers je doma izgubil z Utah Jazz s 97:102; Paul Millsap je za goste vknjižil 31 točk in 11 skokov ter z zabijanjem odločil tesno končnico.

Svoje navijače so razveselili košarkarji Sacramento Kings, ki so ugnali Minnesoto Timberwolves s 116:108. Na pragu trojnega dvojčka je bil Tyreke Evans (24 točk, 10 skokov, sedem podaj).

Liga NBA, rezultati:

Chicago Bulls : Houston Rockets 93:99
Dragić (Houston) 21 točk, 5 podaj, 4 ukradene žoge in 1 skok v 32 minutah.

Washington Wizards : Milwaukee Bucks 98:112
Udrih (Milwaukee) zaradi poškodbe leve roke ni igral.

Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 88:94
Dallas Mavericks : Los Angeles Clippers 75:94
Portland Trail Blazers : Utah Jazz 97:102
Sacramento Kings
: Minnesota Timberwolves 116:108

Komentarjev 1
  • sonejigary 12:23 05.april 2012.

    1. zaporedni poraz ????????? lol:)