Šport > Košarka
40 ogledov

Dragićevih 27 dovolj za tesno zmago

goran dragić miami heat Profimedias
Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA gostovali v olimpijskem Salt Lake Cityju in po razburljivi tekmi za točko s 111:110 ugnali domače moštvo Utah Jazz.

Prvi strelec Miamija je bil slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je dosegel 27 točk, James Johnson jih je k zmagi s klopi dodal 24, Wayne Ellington pa 17.

"Včasih rabiš izjemne igralce, da naredijo nekaj več proti dobri obrambi. Ti fantje to počnejo. Z bolj organizirano igro v napadu fantje dobivajo več samozavesti, njihove vloge pa postajajo jasne," je bil po tekmi komentar trenerja Miamija Erika Spoelstre.

"Na začetku tekme smo bili premehki. Nismo si zaslužili zmage. Miami nas je nadigral. Ko smo se zbudili v obrambi, je bilo prepozno, porabljali smo preveč energije. Manjka nam nekaj fizične močni, predvsem v prvem polčasu," je bil kritičen trener Utaha Quin Snyder.

Košarkarji Miamija še naprej nizajo boljše predstave na gostovanjih kot v domači dvorani; tokrat so prišli še do pete zmage na zadnjih sedmih tekmah. V noči na četrtek so premagali Denver Nuggets.

''V obeh tekmah smo odigrali odlično v obrambi. Ni lahko igrati proti Denverju in Utahu. Morali smo se boriti in to nam je uspelo. Mislim, da smo igrali neverjetno tako v napadu kot v obrambi in to je rezultat. Dve zmagi. Ni še konec. Želimo si nadaljevati uspešna gostovanja in zmagati še tretjič,'' je povedal Dragić.

Naslednja preizkušnja vročico čaka v soboto, ko bodo Dragić in druščina gostovali pri Portland Trail Blazers.

Bojevniki izgubili po dveh podaljških

Pravo poslastico so gledalci videli v Oaklandu, kjer je domači Golden State po dveh podaljških izgubil proti Houstonu s 127:132. Kevin Durant je za domače dosegel 39 točk in 13 skokov, Draymond Green 20 točk in 15 skokov, Stephen Curry se je ustavil pri 28 točkah. Na drugi strani sta po 29 točk dosegla Ryan Anderson in James Harden, ki je dodal še 13 podaj in 15 skokov.

Liga NBA, izidi:

Utah Jazz - Miami Heat 110:111
Goran Dragić: 27 točk, 4 skoki, 6 podaj v 37 minutah za Miami

Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 97:87
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 93:111
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 95:94
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 94:113
Golden State Warriors - Houston Rockets 127:132 (2 podaljška)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.