Šport > Košarka
34 ogledov

Dragiću se je tresla roka

goran dragić miami heat Profimedias
V severnoameriški košarkarski ligi NBA je zaigral en Slovenec, Goran Dragić, ki pa je z Miami Heat doživel domači poraz. S 105:95 je bilo boljše moštvo Boston Celtics.
 

Strelsko najbolj razpoložen je bil na tekmi Dwyane Wade s 30 točkami, a je bil Miami še vedno prekratek za Boston. Avery Bradley je za goste vpisal 25 točk. Kar šest članov ekipe Celtics je sicer vpisalo dvomestno število točk, od tega vsi iz začetne peterke.

V vrstah domače ekipe je Chris Bosh prispeval 25 točk in 10 skokov, Tyler Johnson pa se je ustavil pri 10 točkah. Slovenski organizator igre Dragić je vknjižil devet točk, ob metu iz igre 4-10 ter zgrešenih vseh treh metih za tri in treh zgrešenih prostih metih iz štirih poskusov. Ljubljančan je imel še štiri skoke, tri podaje, ukradeno žogo in tri izgubljene žoge.

Beno Udrih je v skladu z odločitvijo trenerja Erika Spoelstre tekmo spremljal s klopi in ni zaigral za vročico.

Miami je bil na začetku zadnje četrtine na robu preobrata, ko je s trojko Bosha znižal zaostanek na le eno točko, a so košarkarji Bostona znova prevzeli nadzor za še deseto zmago in osmo mesto v vzhodni konferenci. Miami je trenutno z desetimi zmagami in šestimi porazi, dvema manj od Bostona, na četrtem mestu razpredelnice. Miami bo v noči na petek gostil ekipo Oklahoma City Thunder.

Odlično gre branilcem naslova Golden State Warriors, ki v novi sezoni še ne poznajo poraza, na 19 tekmah so namreč vpisali enako število zmag. Zadnje v vrsti moštev, ki niso bila kos bojevnikom iz zlate države, je bilo Utah Jazz (106:103), Stephen Curry je za zmagovito moštvo in nov rekordni niz v ligi NBA vpisal 26 točk.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Boston Celtics 95:105
Dragić: 9 točk, 4 skoki, 3 podaje v 34 minutah; Udrih ni zaigral 

Detroit Pistons : Houston Rockets 116:105
Atlanta Hawks : Oklahoma City Thunder 106:100
Chicago Bulls : San Antonio Spurs 92:89
Milwaukee Bucks : Denver Nuggets 92:74
Utah Jazz : Golden State Warriors 103:106
Sacramento Kings : Dallas Mavericks 112:98
Los Angeles Clippers : Portland Trail Blazers 102:87

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.