Šport > Košarka
2067 ogledov

Dragon "zažgal" tribune z izvrstno potezo

goran dragić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar je ob vrnitvi na parket poskrbel tudi za eno najlepših podaj na srečanju.

Goran Dragić se je po devetih tekmah vrnil na igrišča in svojemu moštvu Miami Heat pomagal do zmage proti New York Knicks (129:124). Slovenski organizator igre je v dobrih 24 minutah zbral 18 točk, skok, osem podaj in blokado ob 50-odstotnem metu iz igre in 44-odstotnem metu za tri točke. Zadel je tudi dva od treh prostih metov (67%).

Dragić ni kazal znakov zarjavelosti, čeprav je priznal, da je bila ta prisotna. "Vedno si nekoliko zarjavel, če ne igraš tri tedne. Vložil sem ogromno dela. Fizično sem se počutil dobro, kar me je presenetilo, saj je na treningu težko simulirati pogoje tekme," je povedal 33-letnik.

Miami je po 29 odigranih tekmah še vedno na visokem tretjem mestu vzhodne konference (21-8). "Nisem presenečen. Fante vsak dan spremljam na treningu. Trdo delajo. Mladi pridobivajo znanje in izkušnje. Morda bi se morali nekoliko izboljšati pri zaključevanju tekem. Imamjo Jimmyja (Butlerja, op. a.), ki je velik vodja," je dodal Slovenec.

O kemiji s soigralci je Dragić dejal: "Občutek je bil, kot da ne bi izpustil nobene tekme. Takoj sem se ujel z vsemi. Zelo so mi olajšali delo."

Slovenski as je dodobra razgrel tudi gledalce na tribunah American Airlines Arene, ko je z natančno podajo med nogami zaposlil soigralca Bama Adebaya. Domiselna poteza je pristala celo med objavami uradnega NBA profila na tviterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.