Šport > Košarka
74 ogledov

Dragons: "Rdeči šali? Zgrešeno!"

Rdeči šali so prejšnji teden na tekmi med Olimpijo in CSKA preplavili dvorano St Žurnal24 main
Rdeči šali, ki jih je organizator v velikem številu podaril navijačem Olimpije pred tekmo z moskovskim CSKA, so vzbudili kar nekaj zgražanja pri navijačih sicer zeleno-belega ljubljanskega kluba.

"Glede na to, da je zaščitna barva nasprotnika tudi rdeča, je bilo to zagotovo zgrešeno. Tudi oblikovno ni šlo za nikakršen presežek. Mislim, da je velika žalost, da se je šlo v tak projekt," nam je povedal vodja navijaške skupine Green Dragons Danijel Komič.

Oglejte si galerijo impresivne zmage Olimpije nad CSKA in obsežno galerijo navijačev z rdečimi šali, ki so postali kamen spotike.
Zvestoba barvi pogorela
Komič je dodal, da je sicer realno, da Union, ki kot pokrovitelj Olimpiji stoji ob strani že več kot desetletje, ponudi navijaške rekvizite v barvi podjetja. Bolj ga skrbi pomanjkanje navijaške kulture in zavednosti pri obiskovalcih Olimpijinih evroligaških tekem. "Bolj kot ta zgrešena poteza vzbuja skrb, kako hitro se je tako veliko ljudi identificiralo z rdečo barvo, čeprav vsi vemo, da je zaščitna barva Olimpije zelena. Zvestoba barvi je pogorela na celi črti. Nekateri niso niti pomislili na to; oblečejo vse, kar dobijo brezplačno," je razmišljal vodja Dragonsov, na to temo pa se sicer z ljudmi iz kluba niso dodatno pogovarjali.

"Rdeči zaradi Laškega"
"To je bila pač zavestna odločitev pokrovitelja. Šali niso smeli biti zeleni zaradi Laškega, in tu je bila zgodba končana," je na kritike odgovoril predstavnik Olimpije za stike z javnostmi Matevž Zupančič, ki hvali sodelovanje kluba in navijaške skupine. “V tej sezoni je res odlično. Zelo so se potrudili, pomagajo nam brez incidentov. Z njihovim navijanjem smo zadovoljni. Nikjer niso povzročali težav in res bi jih rad pohvalil. Marsikdaj jim pripisujejo reči, ki jih ne počnejo," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.