Šport > Košarka
24 ogledov

Drexler zanikal žaljive izjave o Magicu

clyde drexler EPA
Legendarni košarkar in nekdanji zvezdnik lige NBA Clyde Drexler je ostro zanikal negativne izjave, ki so mu jih pripisali avtorji prihajajoče knjige o ameriškem sanjskem moštvu. V knjigi Jacka McCalluma so se pojavili citati, ki blatijo še enega legendarnega košarkarja, Magica Johnsona, ki že vrsto let boleha za virusom HIV.

"Ni mogel veliko igrati. Pokrivati ni mogel niti lastne sence. Vendar morate razumeti, kaj se je takrat dogajalo. Vsi so čakali, da Magic umre. Vsakič, ko je stekel na igrišče, se je vsem zasmilil," se glasi provokativen citat, ki naj bi ga na račun dobrega prijatelja izrekel Clyde Drexler. V telefonskem pogovoru je nekdanji zvezdnik Portland Trail Blazersov in Houston Rocketsov izjavo označil za popolno izmišljotino in dodal, da se mu ne sanja, kje je McCallum dobil takšno idejo. Drexler je zatrdil, da česa takega ne bi nikoli izjavil.

"Z Magicom sva prijatelja že več kot 28 let in nikoli ne bi izrekel tako žaljivih besed. Stopil sem v stik z njim in mu zatrdil, da to niso moje besede. Opravičil sem se njemu in njegovi družini, da se sploh morajo odzivati na tako brezpredmetne izmišljotine," je bil jezen Drexler.

McCallum je na svoji spletni strani že zatrdil, da je odlomek točen. Avtor prihajajoče knjige o zlati generaciji ameriške košarke je dodal, da so bili citati sicer vzeti iz konteksta. Drexler naj bi govoril o mnenju nekaterih ljudi v ligi NBA in ne o svojem osebnem stališču ali stališču olimpijske reprezentance. Drexler, ki trenutno dela kot analitik za Houston Rockets, je v izjavi še povedal, da je bil po tragični novici eden največjih Johnsonovih podpornikov. "Do Magica čutim samo ljubezen in spoštovanje zaradi vsega, kar je dosegel v karieri in svojem življenju," je povedal nekdanji košarkar, ki je intervju z McCallumom opravil na svojem domu. Pisatelj trdi, da mu je bilo nekoliko nelagodno zapisati Drexlerjeve izjave, a vseeno ostaja pri svojem. "Zdaj, ali je v tem kaj resnice? Ne morem reči. Naj pa še enkrat poudarim, da ni govoril v imenu sanjskega moštva, ampak na splošno o ligi NBA," je zatrdil McCallum.

Magic Johnson velja za enega najboljših košarkarjev vseh časov, v svoji karieri pa je z ekipo Los Angeles Lakers osvojil pet šampionskih prstanov. Leta 1991 je zaradi okužbe z virusom HIV končal profesionalno kariero, vendar je že naslednje leto nastopil na olimpijskih igrah v Barceloni, kjer je postal najkoristnejši igralec turnirja. V ligo NBA se je še enkrat vrnil leta 1996, takrat je za Lakerse odigral 32 tekem, nato pa se je dokončno upokojil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.