Šport > Košarka
6 ogledov

Drobnjak: Alba trenutno boljša

Drobnjak je odlično igral za Napoli, saj je dosegel 17 točk, a izgubil. (Foto: S Saša Despot
V četrtek se bo Union Olimpija v petem kolu košarkarske Evrolige pomerila z berlinsko Albo, pri kateri letos igra tudi nekdanji član zmajev Dragiša Drobnjak.
 
 

Na treningih garam, dajem vse od sebe, a to prav nič ne pomaga. Ne glede na to, kaj storim, mi trener ne nameni niti ene same minute.

Dragiša Drobnjak

 
Nekdanji član Uniona Olimpije Dragiša Drobnjak se je po epizodi v Novem mestu pred pričetkom letošnje sezone preselil v Berlin k Albi , kjer pa ne preživlja najlepših trenutkov. V Nemčiji namreč trener Luka Pavičević nanj ne računa in njegovega prepričanja mu nikakor ne uspe spreobrniti.

 

Preberite še

V Tivoliju mrzlično iščejo okrepitve
Intervju: Ivica Jurković
Mik Pavlovič o krizi Olimpije

Dragiša, pri Albi na zadnjih tekmah ne igrate. Koliko časa boste še pripravljeni čakati na priložnost?
Na zadnjih dveh tekmah sem bil sicer zraven, vendar sem odigral le kakšno minuto. Vse skupaj se je z Albo zgodilo prehitro. Moj zastopnik mi je povedal, da je sklenjen dogovor z njimi in že čez nekaj ur sem moral z letalom v Berlin. Šele ko sem podpisal pogodbo, sem uvidel, da sem tja prišel zgolj za dva meseca in sicer zato, da zakrpam vrzel, ki je nastala po poškodbi enega od igralcev. Kaj takšnega doslej v karieri še nisem doživel. Na treningih garam, dajem vse od sebe, a to prav nič ne pomaga. Ne glede na to, kaj storim, mi trener ne nameni niti ene same minute.


Drobnjak se bo decembra najverjetneje vrnil v Slovenijo. © Saša Despot

 
Zakaj mislite, da je temu tako?
V Berlinu me vsi gledajo kot nekoga, ki je zgolj prišel pomagat moštvu zaradi poškodbe prej omenjenega igralca. Tukaj nihče sploh ne razmišlja o tem, da bi lahko ponudil še kaj več.

Govori se, da boste že v kratkem zapustili Nemčijo in se vrnili h Krki.
Res je. Pred dvema tednoma so navezali stik z menoj in takrat sem jim sporočil svojo pripravljenost za povratek. Že pred meseci sem bil tik pred tem, da podpišem pogodbo z njimi, a je nato v zadnjem hipu prišla ponudba iz Nemčije. Kar se mene tiče, sem se pripravljen vrniti, a zadnjo besedo bosta imela klub in moj zastopnik.

Bo decembra to vprašanje že rešeno?
Zagotovo. Morda se bo ponudila še kakšna druga možnost, a v Nemčiji skoraj zagotovo ne bom ostal. Že od prvega pogovora s trenerjem mi je postalo jasno, da tukaj nimam prihodnosti, zato do sebe ne gojim lažnih upov. Takoj sem vedel, da bo ta pogodba trajala natančno dva meseca in prav nič dlje.


Drobnjak pravi, da je brez Marka Miliča in Jasmina Hukića Olimpija šibkejša od Albe. © SPS

 
Če se posvetimo prihajajoči tekmi v Tivoliju – kakšna ekipa je Alba?
Alba ima veliko zares vrhunskih posameznikov. Pri tem bi rad izpostavil predvsem vse Američane, ki so izvrstni košarkarji. Tukaj je recimo Ansu Sesay, ki je še lani igral v Milanu, tudi ostali so zmožni na vsaki tekmi doseči med 20 in 25 točk. To je nedvomno največja prednost tega moštva.


Odlični Američan Julius Jenkins zaradi poškodbe v Ljubljani ne bo nastopil. © EPA

 
Je Alba po vašem mnenju bolj kakovostno moštvo od Olimpije?
Trenutno je. Redno spremljam Olimpijo, saj sem še pred kratkim tam tudi treniral in ta klub vzel za svojega. Dvakrat dnevno sem treniral z vsemi igralci in točno vem, česa so zmožni. Mislim, da je Alba v prednosti, saj bosta pri Olimpiji manjkala njena dva najboljša igralca, Jasmin Hukić in Marko Milič. Nemški novinarji so me veliko spraševali o njihovem moštvu in povedal sem jim, da bo navkljub tema dvema poškodbama vseeno izjemno težko zmagati v Ljubljani. Olimpija je že velikokrat igrala zelo dobro, čeprav je bila na papirju v podrejenem položaju.

Vas preseneča slaba forma Olimpije v zadnjem času?
Zelo. Ko smo skupaj trenirali, sem bil prepričan, da je pred Olimpijo izjemna sezona. Na vseh pozicijah so dobro pokriti. Še najbolj se mi je zdelo kritično mesto organizatorja igre, kjer ob Ilievskem nimajo dobre menjave.

 
 

Čeprav sem na stranskem tiru, sem vedno maksimalno pripravljen na to, da vstopim v igro in odigram po najboljših močeh. Če se mi bo ta priložnost ponudila v Ljubljani, jo bom zagotovo izkoristil.

Dragiša Drobnjak

 
Glede na to, da boste že kmalu prost igralec in da Olimpija išče nove okrepitve – obstaja možnost povratka v Tivoli?
Zaenkrat ni bilo še nikakršnih stikov. Za to je sicer odgovoren moj zastopnik, vendar pa mene osebno še nihče ni poklical.

Menite, da vam bo trener zaradi dobrega poznavanja razmer v Ljubljani v četrtek namenil kaj več priložnosti kot sicer?
Zelo bi si želel, da bi bilo tako. Čeprav sem na stranskem tiru, sem vedno maksimalno pripravljen na to, da vstopim v igro in odigram po najboljših močeh. Če se mi bo ta priložnost ponudila v Ljubljani, jo bom zagotovo izkoristil. V kolikor bo vse po starem, si bom pač rekel "več sreče prihodnjič" in skušal prepričati trenerja na naslednji tekmi v domačem prvenstvu. Se bo pa vsekakor zelo lepo vrniti v Tivoli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.