Šport > Košarka
1 ogledov

Drugi del je nedosegljiv

Zdovc zavrača vsako misel o podcenjevanju tekmeca. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
V Unionu Olimpiji še vedno ne vedo, kako globok bo njihov žep v naslednji sezoni. Zato tudi o morebitnih tekmecih v Evroligi govorijo brez pretiranih pričakovanj.

V sredo dopoldne bo v Barceloni žreb za evroligaško sezono 2009/10. Union Olimpija je v petem kakovostnem bobnu, Ljubljančani pa se v skupini ne morejo srečati s košarkarji ruskega Himkija ter litovskih klubov Žalgiris in Lietuvos Rytas. Ples kroglic bo četi Jureta Zdovca sicer namenil pet tekmecev v prvem delu Evrolige.

 

Evroligaški žreb

Prvi boben: Panathinaikos, CSKA, Barcelona, Olympiacos
Drugi boben: Real Madrid, Tau Ceramica, Partizan, Siena
Tretji boben: Milano, Maccabi, Unicaja, Cibona
Četrti boben: Prokom, Lottomatica Roma, Feberbahçe, Efes Pilsen
Peti boben: Union Olimpija, Himki, Žalgiris, Lietuvos Rytas
Šesti boben: Oldenburg, Asvel, kvalifikant 1, kvalifikant 2
Kvalifikanti: Charleroi, Orleans, Le
Mans, Maroussi, Benetton, Ventspils, Alba, Aris

Cilji bodo manjši
"Nimam nobenih želja, nikoli nisem rad česarkoli preračunaval. Je pa še preveč neznank okoli naše in tudi drugih ekip, da bi lahko že zdaj dajal kakršnekoli ocene," se z žrebom ne obremenjuje prvi mož na klopi zmajev, Jure Zdovc. Bolj ga skrbi finančno stanje kluba, s katerim bo povezana tudi sestava moštva: "Veliko je odvisno od denarja. Ne vem, koliko ga bo na voljo in ali bomo sploh zmožni izpolnjevati pogodbene obveznosti, ki so bile podpisane že v preteklosti. Vse skupaj je povezano. Tudi z željami po prihodu drugih košarkarjev, saj ni znano, koliko si sploh lahko privoščimo za okrepitve. Bo izjemno težko, še zlasti če nekateri zdajšnji igralci ne bodo pristali na znižanje trenutnih pogodb. Lahko se zgodi, da bo zaradi tega še kdo prekinil sodelovanje s klubom. Kakor trenutno stojijo reči, bodo cilji v novi sezoni Evrolige verjetno manjši. Je pa nemogoče govoriti o ciljih, če še ne vemo, kakšno ekipo bomo imeli na razpolago." Po besedah trenerja Olimpije torej na uvrstitev med najboljšo šestnajsterico Evrolige, kar je bil (pre)velik cilj v zadnjih sezonah, ni mogoče računati.

Jure Zdovc ima občutek, da Sašo Ožbolt želi ostati. © Saša Despot

 
Ožbolt za zdaj ostaja
Je pa za navijače zmajev spodbudna novica, da si kapetan Sašo Ožbolt želi ostati v dvorani Tivoli. "Ima še veljavno pogodbo. Sicer bi jo lahko v 20 dneh po koncu sezone prekinil, vendar je ta rok že minil. Je pa res, da jo lahko še prekine zaradi neizplačanih obveznosti. Vsekakor je moja želja, da ostane, in po pogovoru z njim sem dobil vtis, da si to želi tudi on," je še povedal Zdovc.

Ugoden in neugoden žreb

Pri Olimpiji bi bili lahko zadovoljni, če bi jim žreb za tekmece namenil CSKA, Partizana, Cibono, Prokom in Oldenburg . Ruski velikan, ki je zaradi lanskega drugega mesta uvrščen v prvi kakovostni boben, bo zaradi gospodarske krize precej zmanjšal proračun, večjo vlogo naj bi tako dobili ruski košarkarji. Po imenih so v preostalih treh bobnih najšibkejši srbski, hrvaški in poljski prvak, v šestem pa sta za zdaj le Asvel in Oldenburg . Zadnji bi bil lažje premagljiv kot Benetton , Aris in Maroussi , ki še računajo na nastop v Evroligi. Kot najtežjega tekmeca iz prvega bobna bi Ljubljančani lahko izvlekli Olympiacos . Ta je kljub recesiji napovedal, da bo še dodatno okrepil ekipo, ki je bila v prejšnji sezoni četrta na zaključnem turnirju četverice. V drugem bobnu bi se veljalo izogniti Real Madridu , ki je z Ettorejem Messino dobil izjemnega trenerja, okrepil pa se je tudi z najboljšim mladim igralcem Evrolige Novico Veličkovićem , v tretjem Maccabiju in v četrtem Efes Pilsnu , ki je v svoje vrste privabil Igorja Rakočevića . V šestem bobnu bi utegnil biti še zlasti neugoden kvalifikant.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.