Šport > Košarka
23 ogledov

Dule: "Olimpija je povzročila norijo"

Nekdanji zmaj Hauptman sedaj vodi slovenskega prvoligaša Elektro. (Foto: Žurnal2 Žurnal24 main
Potem ko so vstopnice za evroligaške tekme Uniona Olimpije pošle v nekaj minutah, smo se pogovarjali z legendo slovenske košarke Dušanom Hauptmanom. Meni, da razlog ni le v zmagah.

Vstopnice za tekme Uniona Olimpije v Evroligi so pošle zelo hitro. Bi jih lahko prodali še več, če bi bila kapaciteta Stožic še nekoliko večja?

Glede na to, da jih je tokrat v hipu zmanjkalo deset tisoč, verjamem, da bi jih lahko prodali še vsaj enkrat toliko. Zdaj je treba narediti vse, da bi ta reč trajala čim dlje. Treba se je zavedati, da na takšno zanimanje še vedno vpliva tudi nova dvorana in ne samo rezultati Olimpije. Objekt je na takšni ravni, da ljudje kar derejo vanj. Sem pa prepričan, da bi na primer proti Barceloni lahko napolnili še eno stožiško dvorano.

 

Takšno zanimanje je verjetno dobro tudi za celotno slovensko košarko?

Seveda. Čakali smo kakšnih šest let, da se je košarka v Sloveniji spet začela dvigovati. Tudi reprezentanca je naredila korak naprej, po mojem mnenju sicer ne dovolj velik, saj še ni osvojila kolajne na največjih tekmovanjih. Z izbrano vrsto, prerojeno Olimpijo, evropskim prvenstvom 2013 in tudi uspehi Krke je košarka spet postala in. Znova je postala prvi šport v Sloveniji. Vsi, ki se z njo ukvarjamo, moramo narediti vse, da bi to trajalo vsaj do leta 2013 in evropskega prvenstva, ki naj bi bilo vrhunec tega obdobja.

 

Prva novica na euroleague.net je: "32.000 vstopnic v 20 minutah!"

Pred nekako pol leta ste se pridružili pobudi za reševanje Uniona Olimpije. Reči so se precej spremenile ...
Močno si želim, da bi bila Olimpija uspešna tudi na finančnem področju. Verjetno se tu reči ne bodo mogle urediti tako hitro. Vsaj postopoma pa bi se morale. Lepo bi bilo, če se v klubu ne bi zaletavali s številkami oziroma pretiravali pri podpisih pogodb. To je bilo prej usodno. Verjamem, da sta nova dvorana in vzdušje pripeljala nekaj novih pokroviteljev. Ti bi lahko skupaj s starimi omogočili tudi pokrivanje dolga, ki je po poročanju medijev znašal 4,5 milijona evrov.

 

Torej verjamete, da je trenutna uprava kluba na pravi poti?

Moram reči, da druge poti pravzaprav ni. Težko si je zamisliti, da Olimpija ne bi zmagovala in bi bile Stožice prazne. V takšnem primeru bi klub padel na slovenski nivo. Za trenutno stanje so zaslužni vsi, ki delujejo v klubu - direktor, trener, upravni odbor, župan Ljubljane. Vsak je dodal svoj delček k trenutno uspešni zgodbi. Tudi vsi drugi privrženci Olimpije, ki nas ni malo. Vsakdo pomaga po svoje.

 

Se evforija okoli Uniona Olimpije pozna tudi pri vašem klubu Elektri?

Se pozna. Košarkarska tema je zelo pogosta tudi v Šoštanju, pa čeprav imajo tu veliko težav tudi glede termoelektrarne in podobnih reči. Ko pridem v Šoštanj, je Olimpija vedno zelo zanimiva in marsikdo me sprašuje po njej. Pozna se tudi pri delu z najmlajšimi. Otrok v košarkarskih šolah je vedno več. To je razumljivo. Pri vsakem športu, ki je popularen in je medijsko bolj izpostavljen, je udeležba otrok množičnejša. Verjetno je tako tudi v drugih mestih in krajih. Tudi mediji so za popularnost tega športa naredili veliko, saj so bili polni Olimpije in košarke. Vse skupaj je povzročilo takšno norijo, da se v pol ure lahko proda deset tisoč vstopnic. To bi bilo še pred nekaj meseci nemogoče. Če bi mi kdo takrat dejal, da se bodo dogajale takšne reči, mu ne bi verjel, da je s tega planeta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.