Šport > Košarka
31 ogledov

Dumars: slabi fant v Ljubljani

Joe Dumars in Borut Pahor s sinom
1/6
Žurnal24 main
Tekme sklepnega turnirja lige NLB v ljubljanskih Stožicah si je prišel ogledat tudi legendarni Joe Dumars. "Večkrat potujem po svetu in opazujem dobre igralce."

Joe Dumars je bil ključni mož ekipe Detroit Pistons, ki je v letih 1989 in 1990 osvojila dva naslova v ligi NBA. Bil je tudi najkoristnejši igralec prvega finala, ko so Bati – te so zaradi agresivne igre poimenovali kar bad boys (slabi fantje, op. p.) – s kar s 4:0 v zmagah nadigrali Jezernike iz Los Angelesa. Naslednje leto je padel Portland. Leta 2006 je bil Dumars izbran v Hišo slavnih, trenutno pa je vodja košarkarskih operacij pri nekdanjem klubu. Sloviti Michael Jordan ga je opisal kot tekmeca, ki mu je povzročal največ težav. Štirinajstletno kariero je končal s povprečjem 16,1 točke, 2,2 skoka in 4,5 podaje.

Kako to, da ste prišli v Ljubljano?
Prišel sem, da bi si ogledal dobro košarko. Večkrat potujem po svetu in opazujem dobre igralce. Menim, da je sklepni turnir Jadranske lige primerno mesto za iskanje nadarjenih košarkarjev. V Ljubljani si bom ogledal dve tekmi.

Se za katerega igralca še posebno zanimate?

Pravzaprav ne. Nismo prišli zaradi določenega igralca. V ospredju je ogled dobre košarke.

V Detroitu je igral tudi slovenski igralec Primož Brezec. Po čem ste si ga zapomnili?

Primož je izjemna osebnost, zelo dober in zabaven fant. Zelo mi je bil všeč. Žal ni veliko igral, nato pa je dokaj hitro tudi zapustil naš klub. Ohranil sem ga v lepem spominu.

Kariero ste končali po sezoni 1998/99. Se je liga NBA od takrat kaj spremenila?
Tako takrat, ko sem še igral, kot zdaj so v ligi izjemni igralci. V karieri sem užival, všeč pa mi je tudi današnja igra v ligi NBA. Mnogi mladeniči me prijetno presenečajo. Morda je nekaj razlik, a s časom se vse spreminja. Tudi košarka. Težko je primerjati različna obdobja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.