Šport > Košarka
20 ogledov

''Duncan eno leto ni govoril z mano''

tim duncan tony parker EPA
Francoski košarkar Tony Parker je razkril, da se v svoji debitantski sezoni v San Antonio Spurs ni pogovarjal z legendarnim krilnim centrom Ostrog Timom Duncanom.

Tony Parker in Tim Duncan sta s košarkarsko ekipo San Antonio Spurs nanizala tri naslove prvaka Lige NBA in moštvo iz Teksasa vodila do 13 zaporednih sezon z več kot 50 zmagami. Parker, ki se je Ostrogam pridružil leta 2001, je razkril, da se z legendo San Antonia, ki jo sam imenuje kar ''franšiza'', na začetku nista najbolje razumela.

''Celo leto se ni pogovarjal z mano. Čudno je bilo. Prišel sem iz Francije v ekipo, v kateri se superzvezdnik ni želel pogovarjati z mano. Organizator igre naj bi se pogovarjal z vsemi,'' je povedal Parker, ki je v San Antoniu debitiral v sezoni 2001/02. ''Sčasoma mi je bolj zaupal in lahko rečem, da imava poseben odnos. Na igrišču sva si zelo blizu. Veliko sva skupaj preživela tudi zunaj igrišča, kar naju je še bolj zbližalo,'' je dodal francoski reprezentant, prvo ime lanskega evropskega prvenstva v košarki, ki ga je gostila Slovenija.

''Če Timmy ne bi govoril z mano ...''

Leta 2003 sta skupaj osvojila prvi naslov prvaka lige in Parker je končno zbral dovolj poguma, da je Duncanu zaupal svoje mnenje. Desetletje kasneje se njunega pogovora še vedno živo spominja. ''Zelo sem bil vesel. Spominjam se, da me je razveselilo, ker se je pogovarjal z mano. Mislil sem si: 'Morda bom pa lahko ostal tukaj.' Če Timmy ne bi govoril z mano, bi težko ostal v San Antoniu. On je franšiza,'' je povedal Parker, ki je v naslednjih letih ključno pripomogel k številnim uspehom ekipe. ''Mislim, da sem si moral zaslužiti njegovo spoštovanje. Ko si star 19 let, je to pravično. Čutil sem, da moram pridobiti spoštovanje celotne ekipe, še posebej trenerja Gregga Popovicha. Prva tri, štiri leta so bila kot vojna,'' je povedal Parker.

San Antonio Spurs so na prvi tekme končnice doma premagali Dallas Maverics (90:85), blestela pa sta oba zvezdnika ekipe. Duncan je dosegel 27 točk in sedem skokov, Parker pa 21 točk in šest asistenc. Ostroge in Telički so se v izločilnih bojih sezone pomerili šestkrat v zadnjih 14 letih, tako da med ekipama večjih skrivnosti ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.